Lovaktiviteter

Sommaren 2020 kommer inte bli som vanligt då vi har en pandemi i landet att ta hänsyn till. Men det kommer ändå finnas roliga saker att göra under sommarlovet i Nybro! Tänk på att så länge du håller avstånd till andra människor kan du fortfarande leka, cykla och träna utomhus med dina kompisar. 

Här kommer tips på flera roliga aktiviteter och saker att göra under lovet!

FILMLOV PÅ NYBRO KULTURSKOLA
Var med på filmlov och lär dig filma, redigera och göra en egen film!
Vi jobbar med olika former som t. ex. animation och enklare trickfilm. Vi ser på filmexempel och pratar om film och dess uttryck innan vi sätter igång och filmar. All utrustning finns att låna. Det går bra att ta med egen kamera eller iPad.
Dagarna kommer fördelas i två åldersgrupper där du meddelas några dagar innan vilken grupp du tilldelats.
Tid:  måndag 3 och tisdag 4 augusti kl. 10.00-14.00 OBS! nya datum
Åldersgräns:
från 10 år och uppåt
Plats: Kulturskolan i Folkets Hus, Nybro.
Anmälan: maila till  michelangelo.miskulin@nybro.se Begränsat antal platser. Aktiviteten är kostnadsfri
Övrigt: medtagen egen lunch

PYSSEL- OCH LÄSPÅSE HOS NYBRO BIBLIOTEK
Är du pyssel- och lässugen? Kom och hämta en kasse med pyssel och sommarläsning på biblioteket. Nya pysselpåsar varje vecka!
Tid: 6 – 31 juli
Åldersgrupp: alla barn mellan 6-9 år och 10-15 år
Aktiviteten är kostnadsfri

SOMMARLOVSBOKEN PÅ NYBRO BIBLIOTEK
Bor du i Nybro kommun och är mellan 6-13 år? Om du läser fem böcker under sommaren och lämnar in ett ifyllt sommarlovshäfte får du en bok! Sommarlovshäftena kan du hämta fr.o.m. 1 juni på bokbussen eller huvudbiblioteket. Du lämnar sedan in det ifyllda sommarlovshäftet mellan den 1-30 september och får då välja en bok. Aktiviteten är kostnadsfri

AKTIVITETSBINGO I NYBRO SIMHALL
Välkommen att delta i Nybro Simhalls aktivitetsbingo, både i vatten och på land!
Bingon är kostnadsfri för alla barn i Nybro kommun och gäller även för fri entré till simhallen då många av bingoaktiviteterna utförs där. Bingobrickor hämtas ut i simhallens kassa under ordinarie öppettider. På  nybrosimhall.se hittar du simhallens öppettider. Begränsat antal bingobrickor.
Alla som lämnar in en full bricka vinner en fribiljett till någon av höstens AquaKidz-pass!
Tid: vecka 29 – 33
Åldersgräns: alla barn och ungdomar
Aktiviteten är kostnadsfri för barn och ungdomar i Nybro kommun

INTENSIVSIMSKOLA I NYBRO SIMHALL
Under fyra veckor i augusti kommer det erbjudas två kostnadsfria grupper med simskolan Grodan (från 6 år). Simskolorna genomförs med ett intensivupplägg med ett simskolepass per vardag under två veckor (10 ggr totalt). För att vara berättigad att delta måste barnet vara bosatt i Nybro kommun. Begränsat antalet barn per grupp till  8 i varje grupp. Grupperna äger rum kl. 14:00 respektive 14:35.
Tid: vecka 30 – 31 samt vecka 32 – 33
Åldersgräns: från 6 år
Anmälan: anmälan sker genom formulär för simskoleanmälan på  nybrosimhall.se
Aktiviteten är kostnadsfri barn i Nybro kommun

FRYSHUSET OCH GULA GRILLEN I SOMMAR
Under sommarlovet kommer Fryshuset och Gula Grillen att arrangera en mängd olika aktiviteter tillsammans med olika föreningar i Nybro. Du hittar hela sommarlovsprogrammet genom att klicka på länken här:   Sommar 2020 
Alla aktiviteter är kostnadsfria.

TIPS FRÅN FOLKHÄLSOMYNDIGHETEN
Här är fyra bra tips på saker du kan göra och tänka på under sommarlovet, klicka  här för att läsa dem.

TIPS ATT GÖRA I NYBRO
I Nybro kommun finns det mycket att både se och göra, möjligheterna är många! Här kommer några tips på saker att göra och utflyktsmål som är perfekta att besöka under sommaren:

 • BADPLATSER
  Vad vore ett sommarlov utan bad!? I Nybro kommuns finns det gott om fina badplatser. Läs mer här:  Badplatser i Nybro kommun
 • BADHUSPARKEN
  Besök vackra Badhusparken där det finns gott om grönområde att ha picknick eller kanske spela kubb. Här finns även en stor lekplats, beachvolleybollplan och boulebana m.m. Läs mer här:  Badhusparken
 • SVARTBÄCKSMÅLA AKTIVITETSOMRÅDE
  Ett besök i Svartbäcksmåla aktivitetsområde passar året runt. Här hittar du både fin fina motionsspår, utegym, lekplats och gott om grillplatser. Läs mer här:  Svartbäcksmåla aktivitetsområde
 • TENNIS
  Är du sugen på att spela tennis i sommar? Centralt i Nybro finns två tennisytor där du kostnadsfritt kan spela. Läs mer här:  Tennisbanor i Nybro stad 
 • VANDRINGSLEDER
  Om du vill ut och vandra i sommar finns det ett flertal fina vandringsleder att prova i vår kommun. Läs mer här:  Vandringsleder i Nybro kommun
 • RIDLEDER
  Det finns flera fina ridleder med varierad längd i kommunen, välkommen ut i naturen på hästryggen. Läs mer här:  Ridleder i Nybro kommun
 • FISKE
  I Nybro kommun finns det goda möjligheter till fiske. Läs mer här:  Fiske i Nybro kommun
 • EVENEMANGSKALENDER
  På Nybro24, som är kommunens evenemangskalender finner du information om vad som händer i Nybro kommun: Du hittar kalendern här:  Evenemangskalender Nybro24
 • KULTURPROMENAD
  I Nybro kommun finns en rad intressanta konstverk att stifta
  bekantskap med. Välkommen ut på upptäcktsfärd genom Nybro! Läs mer här:  Kulturpromenad i Nybro stad
 • FRITIDSGÅRDEN MEJERIET
  Välkommen till fritidsgården Mejeriet där du kan träffa kompisar och prova på olika aktiviteter. Under sommaren är öppettiderna begränsade. Läs mer här:
   Fritidsgården Mejeriet

Tänk på att stanna hemma om du känner dig sjuk med symtom som snuva, hosta eller feber, även om det är lindriga besvär. Detta för att minska risken för smittspridning av coronaviruset.
Mer information om coronaviruset. hittar du på  Nybro.se

 

Relaterat: Kontaktuppgifter för: Lovaktiviteter

Datum för publicering | ändrad: 2020-06-26 | skapad: 2020-06-22

Nyheter

  Coronavirus – covid-19

2020-07-03 - Nybro kommun följer nationella rekommendationer. Vi uppdaterar information kontinuerligt. Här finns också tips hur du skyddar dig själv och andra från att smittas.

  Sommarpraktik i Nybro kommun

2020-07-01 - Är du nyfiken på vad det innebär att ha sommarpraktik i Nybro kommun? Då kan du läsa om några av årets sommarpraktikanter här!

  Nyhetsbrev om corona från Länsstyrelsen

2020-06-26 - Länsstyrelsen i Kalmar län skickar veckovis ut nyhetsbrev med aktuell lägesbild gällande coronaviruset covid-19. Nyhetsbreven skickas ut på flera olika språk.

  Lovaktiviteter

2020-06-22 - Här hittar du tips på flera roliga aktiviteter och saker att göra på sommarlovet!

  Reparationsarbete vecka 27

2020-06-17 - Bron vid Villagatan/ Tunnelgatan kommer vecka 27 (29 juni-5 juli) att vara avstängd för reparationsarbete. Även bron utanför Orrefors, Riveberg [...]

  Byggnation Grönvägen 2020

2020-06-11 - Arbetet med Grönvägen pågår mellan vecka 23 - vecka 28. Vi sätter om kantsten för att bredda gångbanan och förbereder för planteringar.

  Sök kulturstipendium

2020-06-09 - Fram till den 1 september finns möjlighet att söka Region Kalmar läns kulturstipendium.

  Ökad risk för våld i hemmet

2020-05-25 - Corona-pandemin har lett till att många tvingas stanna hemma. För människor som lever med våld i hemmet innebär detta en [...]

  Utmärkelser 2020

2020-05-14 - Med anledning av coronaviruset firas pristagarna i december, men vi vill redan nu ge årets pristagare varma gratulationer!

  Nybroförslaget

2020-05-11 - Ett Nybroförslag är en idé eller ett förslag från en medborgare till kommunen. Alla som är folkbokförda i Nybro kommun kan rösta och lämna förslag.

  Krisberedskapsveckan 2020

2020-05-08 - Krisberedskapsveckan vill lyfta människan som resurs vid kriser. När det behövs som mest, hjälps vi åt som bäst.

  Annorlunda valborg i år

2020-04-29 - De vanliga valborgsfirandena i kommunen är inställda i år på grund av spridningen av covid-19.

  Tips till dig med tonåring hemma

2020-04-28 - Tänk om fler föräldrar hjälptes åt att sätta gemensamma gränser kring alkohol. Här får du tips från kampanjen Tänk Om.

  Nya villatomter i Madesjö

2020-04-17 - Nu kan vi erbjuda två fina villatomter på Sven Krååks väg i Madesjö. Tomterna är ca 1 500 respektive 1 [...]

  Utrustning i äldreomsorgen

2020-04-15 - Ryggsäcken finns med vid alla besök hos kund i hemtjänsten för att enkelt kunna sköta handhygienen vid och efter varje besök.

  Att tänka källkritiskt

2020-03-31 - Det är speciellt viktigt att vid allvarliga händelser och kriser tänka efter vad du delar i sociala medier. Här får du några tips om hur du kan hjälpa till.

  Sandsopning

2020-03-31 - Under våren och försommaren sopar vi våra gator fri från sand.

  Utmärkelser och priser

2020-04-01 - Nybro kommun vill genom premieringar inspirera till fortsatt framåtanda och nytänkande.