Bekräftade fall av covid-19 på skolor i Nybro kommun

Smittspridningen i Kalmar län fortsätter att öka i alla åldersgrupper. Nybro kommun har haft få fall av covid-19, men kan nu se en oroande trend med bekräftade fall på flera av skolorna i kommunen.

Utvecklingen av flera positiva fall inom Nybro kommun är en indikation på att faran med coronapandemin inte på något sätt är över. För att öka tryggheten och dämpa risken för smittspridning är det viktigt att vi alla tar vårt ansvar och fortsätter följa Folkhälsomyndigetens anvisningar. Tänk på att fortsätta hålla avståndet, tvätta händerna och stanna hemma vid minsta tecken på symptom.

  • Idag måndag den 2 november är det sex bekräftade fall bland skolpersonal och elever i Nybro kommun. Vårdnadshavare till barn på skolor med konstaterad smitta har blivit kontaktade.
  • I våra vård- och omsorgsverksamheter har vi sex misstänkt smittade brukare och kunder, men ingen bekräftad smitta. Nybro kommuns personal hanterar alla kunder och brukare med symptom som eventuella smittbärare enligt gällande rutiner.

Krisledningsorganisationen analyserar kontinuerligt läget i kommunen för att snabbt kunna ta nya ställningstaganden och beslut. Vi kraftsamlar för att minimera och hantera eventuell smitta i våra verksamheter.

– Nybro kommun sitter i samma båt som resten av Sverige just nu med en smitta som är extremt lurig. Många får nästan inga symptom alls och just därför måste vi alla iaktta försiktighet för att styra skutan åt rätt håll. säger Christina Davidson, kommunstyrelsens ordförande.

Nybro kommun har säkrat upp ett centralt lager med skyddsmaterial som på sikt beräknar ge oss en längre uthållighet. Hos oss används alltid skyddsutrustning av godkänd kvalité.

 Kommunens samlade information om covid-19
 Aktuell information gällande förskola, skola och vuxenutbildning

Datum för publicering | skapad: 2020-11-02

Nyheter

  En vecka fri från våld

2020-11-23 - Den 23-29 november uppmärksammar Nybro kommun det nationella initiativet "En vecka fri från våld".

  Nyhetsbrev från näringslivsenheten

2020-11-13 - I nyhetsbrevet finns information, råd och tips för företagare. Bland annat om att handla lokalt, omställningsstöd och föreskrifter till serveringsställen.

  Arkivens dag - Svart på vitt

2020-11-10 - Enligt tradition är det Arkivens dag den andra lördagen i november. Nybros kommunarkiv har valt att skildra amatörfotografen Lisa Mattson.

  Vill du hjälpa en medmänniska?

2020-11-10 - Att vara god man är ett ansvarsfullt och viktigt uppdrag. Du hjälper en person att få en välfungerande vardag, bevaka personens intressen och rättigheter.

  Nyhetsbrev om corona

2020-11-09 - Nyhetsbrev med viktig information om coronaviruset i Kalmar län. Ges ut på flera olika språk. Bland annat lättläst svenska, arabiska, dari och somaliska.

  Bus eller virus?

2020-10-28 - Coronapandemin tar inte höstlov! I år är det bättre att köpa eget godis till halloween och endast fira med de närmaste.

  Lediga villatomter i Hanemåla

2020-10-26 - Det finns fortfarande naturnära villatomter kvar i Hanemåla. Med Svartbäcksmåla aktivitetsområde som närmaste granne är närheten till naturen är märkbar!

  Hjärtstartare

2020-10-20 - Vem som helst, oavsett ålder, utbildning eller tidigare erfarenhet kan använda en hjärtstartare för att försöka rädda livet på någon som drabbats av ett hjärtstopp.

  Låna utan att besöka biblioteket

2020-10-16 - För dig som har svårt att ta dig till biblioteket på egen hand finns bland annat möjlighet att få böcker levererade hem till dörren.

  Älgjakt

2020-10-09 - Måndagen den 12 oktober inleds årets älgjakt i Kalmar län. När du vistas i naturen behöver du vara extra uppmärksam.

  Ståtlig gran sökes

2020-10-06 - Gatuenheten söker efter en stor och ståtlig julgran som ska pryda torget i Nybro under december. Har du eller någon du känner den perfekta granen?

  20-11-05 Starta eget information

2020-10-02 - Starta eget information för dig som är på väg att starta, nyligen har startat företag eller fortfarande känner dig som nybliven företagare.

  Allmänhetens åkning i Liljas Arena

2020-10-01 - Lördag den 3 oktober är det dags för allmänhetens åkning att rulla igång igen. Kostnadsfritt och öppet för alla som vill åka skridskor.

  Hela Sverige plockar skräp!

2020-09-14 - Lördag 19 september är det dags för Håll Sverige Rent-dagen 2020. Gör något stort, plocka lite skräp!

  Unga coronaambassadörer sökes

2020-09-10 - Krissamverkan Kalmar län söker gymnasieungdomar för att bli coronaambassadörer. Uppdraget är att informera andra ungdomar om coronaviruset.

  Hållbarhetsvecka

2020-08-31 - Hållbarhetsveckan – Gott liv pågår mellan 31 augusti och 6 september.