Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Byggnation av nya Västerängsskolan

Status: Driftinformation

Nya Västerängsskolan byggs med målet att skapa sydöstra Sveriges mest hoppfulla och hållbara skola. Det kommer att bli en F-6-skola med två paralleller och en tillhörande idrottshall. I augusti 2025 planeras för inflyttning i de nya skollokalerna.

Byggnationen av den nya skolan kommer tidvis att innebära tunga och stora transporter till och från arbetsplatsen vid Västerängsskolan. Området för den nya skolan är helt avstängd under tiden, inklusive den tidigare gång- och cykelvägen som gick strax öster om den tidigare Västerängsskolans skolområde.

Tidigare har Västerängsskolans uttjänta skolbyggnader är rivits och träd avverkats för att komma åt att sanera den underliggande marken, en sanering från gifter som uppstått då marken tidigare i historien nyttjats som avstjälpningsplats. Särskilt skyddsvärda, äldre träd har aktas i processen.

Om Västerängsskolan samt tidsplan

Projektet att bygga en trygg och hållbar skola

Västerängsskolan, Västerängsgatan, Nybro, Sverige

Byggnation av nya Västerängsskolan

Västerängsskolan, Västerängsgatan, Nybro, Sverige

Kontakta oss

Lärande & kultur

Kontakta oss gärna för frågor inom utbildning, barnomsorg och kultur.

E-post: larandeochkultur@nybro.se

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.