2016-10-13 Trafiken på Hermanstorpsvägen

Kvällen den 11/10 kunde jag ha mist livet pga en fartdåre som körde på Hermanstorpsvägen mellan Madesjö kyrka och kyrkstallarna. Jag hade varit på körövning i Madesjö prästgård och skulle cykla därifrån ca kl 19.45. Skulle svänga till vänster när det plötsligt kom en bil från ingenstans och bilisten körde säkert över 100 km/timmen trots att det är 70 km/timmen som gäller! Trots att jag hade reflexväst på mig samt lyse fram och bak på min cykel ökade bilisten hastigheten! Jag måste ha haft änglavakt som fortfarande lever. Om jag inte hade avlidit direkt så hade jag med all sannolikhet fått livshotande skador och men för livet!

Det är inte första gången som jag råkat ut för fartdårar i Madesjö. Förra gången det hände var några år sedan i korsningen Gamla Kyrkvägen/Sven Krååks väg. Efter den incidenten tog kommunen bort ett träd som skymde sikten i korsningen. Vad tänker kommunen göra åt det som hände i tisdags kväll? Jag skulle rekommendera farthinder, fler cykelvägar, bättre sikt och bättre belysning, hastighetsmätare mm Det är så tråkigt att folk inte respekterar de hastigheter som gäller utan gång på gång negligerar lagar och paragrafer. Ett människoliv har visst inget värde ur bilisternas perspektiv….Nybro kommun bör snarast åtgärda problemen innan någon/några mister livet!

 

Morgan Olsson, Trafikingenjör har svarat

Jag förstår att du är upprörd över incidenten.

Det är mycket tråkigt att en del människor ej respekterar hastighetsbegränsningarna och/eller inte visar tillräcklig hänsyn till varandra i trafiken.

Vad gäller just den här incidenten som skedde om jag förstår det rätt utanför tätbebyggt område där hastighetsgränsen är satt till 70 km/h.

På denna vägsträcka är det Trafikverket som är väghållare och således bestämmer vilken hastighetsgräns som skall gälla.

Med hjälp av den bifogade länken kommer du till Trafikverkets synpunktformulär och kan framföra ditt ärende där.

 https://webapp.trafikverket.se/e-tjanster/kundtjanst/?ref=road

Jag tycker även att du skall kontakta polisen om händelsen.

Med Vänlig hälsning
Morgan Olsson / Trafikingenjör

Datum för publicering | ändrad: 2017-07-10 | skapad: 2016-10-20
Webbredaktör: Karolina Persson | karolina.persson@nybro.se
Id: inlägg: 4631 - kategori: 25

Inkomna synpunkter