2016-12-05 Biltrafiken på Storgatan

Då det finns fler kvadratmeter lägenhetsyta än affärsytor i centrala Nybro så måste ni som mixtrar med Storgatan och biltrafiken där också se till att det INTE är trafik där EFTER kl. 18 00 och senare. Visst finns det vissa med tillstånd men dessa är INTE kunder till jourbutikerna eller bankomater. Biltrafik skall endast finnas – eller helst inte – under dagtid. Ta detta på allvar någon gång!!! ! Pollare vore det rimliga eller att kommunpersonal sätter ut betonggrisar kl 18. Ta sig in för blåljus vid nödläge kan man alltid göra via mindre attraktiva gatustråk. TACK!!

Morgan Olsson, Trafikingenjör har svarat

Jag förstår att trafiken på kvällarna kan verka störande, kommunen kommer se över möjligheten att installera automatiska pollare och liknande alternativ för att i möjligaste mån förhindra trafik inom gångfartsområdet de tider då den ej är tillåten.

En lösning med ”betonggrisar” som sätts fram och plockas bort varje dag skulle bli väldigt dyr och inte särskilt praktisk. Boende med tillstånd, räddningstjänst, polis etcetera måste ju kunna komma fram/in på området smidigt.

Det är ju beklagligt att många trafikanter inte respekterar och följer de lagar och regler som finns, men det tar ju ändå inte bort det faktum att det är trafikanternas ansvar följa just dessa. Ring gärna polisen när du ser trafikanter som trotsar tiderna då trafik är tillåten inom området, även om polisen just då inte har tid att skicka dit någon patrull så är det ju viktigt att de medvetandegörs om problemet.

Med vänlig hälsning

Gatuenheten.

 

Datum för publicering | ändrad: 2017-08-28 | skapad: 2016-12-05
Webbredaktör: Karolina Persson | karolina.persson@nybro.se
Id: inlägg: 4740 - kategori: 25

Inkomna synpunkter