2020-08-13 Buskörning på Storgatan

Hej, Jag vet inte riktigt vem jag skall vända mig till på kommunen, börjar med att skriva det här brevet. Sist två-tre månaderna har det varit buskörningar i praktiken hela dagarna och sent in på nätterna på Storgatan i Nybro, Som boende på den gatan tycker jag att det är rent ut sagt för djälvligt att folk kör som idioter och även har sina förbannade bilradios på högsta volym.

Det är både bilar, motorcyklar och även Epa traktorer som kör för fort! Det är väldigt irriterande, dessutom jobbar min bättre hälft på helgerna och måste upp kl. 05:00, lördag och söndag! Något måste göras på den gatan, kameror, gupp på vägen som gör att hastigheten måste sänkas och det fort innan någon blir påkörd och mister livet! Jag har barn som är 8 och 10 år gamla! Hastigheter på 100-120 km/h är vanligt förekommande! Det är inte ok! Jag kan inte vara den enda på Storgatan som tycker att det verkligen måste till ett stopp på buskörningar och discona på Storgatan.

Hoppas verkligen att NI tar detta på allvar, har NI någon på kommunen som jag kan kontakta tar jag gärna emot hens nummer. Tack,

Morgan Olsson, gatuansvarig har svarat

Hej!

Jag kan bara hålla med om att det låter väldigt störande det du beskriver.
Har du kontaktat polisen avseende detta? Jättebra om du gör det och har du möjlighet att se reg nr eller något annat som kan identifiera de värsta syndarna är det ju självklart bra om du ger denna information till polisen.

Ibland kanske det är ett fåtal bilar som står för en stor del av störningarna? (de som kör allra fortast och spelar allra högst musik).

Jag kommer försöka göra en trafikmätning i närheten av där ni bor innan kommunen tar ställning till eventuella farthinder eller andra lösningar på gatan.
Har du ytterligare information eller frågor så hör gärna av dig till mig.

Med vänliga hälsningar
Morgan Olsson

Datum för publicering | ändrad: 2020-08-25 | skapad: 2020-08-13

Inkomna synpunkter