2020-06-18 Ridhus i Orrefors?

Hej!

Jag bor i Orrefors. Jag driver Orrefors Hästsport och brinner verkligen för hästsporten, särskilt bland barn och unga. Intresset för hästsport är otroligt stort i närområdet och det har gjort att mina tankar har börjat snurra kring ett ridhus i Orrefors. Alla har inte möjligheten att ta sig till Nybro och då jag arbetat som lärare på Orrefors skola vet jag hur många som gärna skulle cykla till stallet efter skolan är slut. Det skulle bli ett mycket bättre alternativ än att driva runt planlöst i samhället. Min tanke är att kunna få igång en mindre verksamhet för barn och ungdomar men även ge andra möjlighet att utnyttja ett eventuellt ridhus. Då ridskolan i Simontorp har lagt ner nu finns det enbart i Rismåla och Norra Sävsjö, där kan de heller inte ta emot hur många som helst. Som jag skrev förut har alla inte möjligheten att ta sig till Nybro.

Min fråga är således om kommunen på något sätt kan hjälpa till med det här? Mark antar jag att det finns gott om och jag är gärna den som driver projektet, dock kan jag inte göra det själv varken ekonomiskt eller arbetsmässigt. Det är ju minst lika viktigt att satsa på barnen utanför Nybro tätort för att behålla landsbygden levande.

Liselott Lindkvist, sport- och fritidschef har svarat

Tack för dina synpunkter.
Visst finns det ett stort hästintresse i Nybro kommun med många aktiva flickor.

När det gäller ett ridhus i Orrefors så finns det inga planer på det från kommunen i dagsläget. Finns alltså inte med i några diskussioner. Just nu som du förmodligen vet så pågår ett stort projekt i Rismåla på den kommunala ridskolan.
Finns heller ingen förening i det området.

Med vänliga hälsningar
Liselott Lindkvist

Datum för publicering | skapad: 2020-06-18

Inkomna synpunkter