2019-11-18 När skall det bli ordning med trafiken på Nybros gator?

Vad gör ansvariga för trafiken på gatorna i Nybro kommun?

Har någon av er varit ute och tittat hur det ser ut när det är torgdag? Bilar som parkerar på trottoarer på fel sida av Storgatan där det inte finns P-rutor. Man får gå ut på gatan för det står också reklamskyltar så att man inte kan gå på trottoaren med risk att bli påkörd för det är ett fåtal bilister håller 7 km/tim. Vad gör parkeringsvakten? Jo, åker runt i sin bil och orkar inte stiga ur för att skriva parkeringsbot.

Var häromdagen hos ett företag och när jag kom ut kom parkeringsvakten från Långgatan och körde in på Fabriksgatan. det stod 6 bilar parkerade på Fabriksgatan trots att det inte finns p-rutor. vaken körde sakta och vek in på Mellangatan och fortsatte på den.

Kommunens parkering vid Tunnelgatan står bilar hur som helst parkerade. Det har vid flera tillfällen stått husbilar i körbanan upp till höghuset vilket medför svårigheter för lastbilar som skall lasta av vid Priems och sopbilar som skall tömma sopor.

Att ha blommor som stänger av trafiken på Storgatan är helt meningslös. Från Stora Nygatan kör man mot enkelriktningen upp på Storgatan  och bort till bankomaten kör sedan ut på Garvare Nybergs gata. Man kör in på Fabriksgatan fram till Storgatan och ut på Garvare Nybergs gata,  Bilar har också kört in från Långgatan mot enkelriktat och in över torget på gatan utmed Bolanders bäck.

Svara gärna i Barometern och Östra Småland för vi är många som har ovanstående undran. En av många som blir förbannad när man går ut på gatorna.

Morgan Olsson, gatuansvarig har svarat

Hej

Var och en som har körkort och är ute i trafiken har ansvaret själv över hur man kör. Hastighet,  att man parkerar enligt regelverket, att man ej kör mot enkelriktat hör till sådant som trafikanten har ansvar för inte kommunen. Vad parkeringsvakten gör vid ett enskilt tillfälle är inget som man lätt kan styra eller hålla sig uppdaterad om, han var antagligen på väg till något särskilt ärende när du såg honom köra förbi felparkerade bilar.

Blommorna vid Storgatan har vi där av två anledningar, dels är det många som tycker att de är vackra och smyckar stadens uttryck, dels har vi dem där för att hastigheterna ej skall bli för höga inom gångfartsområdet. Ofta är det så att ju bredare och rakare väg desto högre hastigheter, troligtvis sänker blomkrukorna hastigheten på Storgatan genom sin närvaro.

Javisst är det så att bilar parkeras fel i centrum, i fel färdriktning och för länge det är just därför vi har daglig parkeringsövervakning i området och även om inte alla syndare får någon bot så skrivs det ut rätt många parkeringsböter i området.

Med vänliga hälsningar
Morgan Olsson

 

Datum för publicering | ändrad: 2020-01-27 | skapad: 2019-11-22

Inkomna synpunkter