2019-07-04 Cykelbanor

Jag blev mycket förvånad när jag fick läsa att det skall göras en cykelbana på Olofsgatan, ok förstår att det har med skolan att göra, men herregud det är väl inte speciellt mycket trafik där ? Men N Esplanaden och Flyebovägen som är hårt trafikerad och ofta med höga hastigheter verkar inte vara högt prioriterad. Jag ser dagligen personal från Kährs personal med patienter i rullstol i denna trafiken, dom nya husen har ju också bidragit till att fler rör si g där, och gör något åt den smala bron lastbilar och bussar verkar ha problem ibland.

Karin Thyberg, projekteringsingenjör har svarat

Hej!

Nej, helt riktigt är det inte mycket trafik på Olofsgatan. I vår gång- och cykelplan är skolvägarna prioriterade och Olofsgatan är en av dem.

Denna vägen, liksom Lejongatan tidigare, behöver ny toppbeläggning, varför vi samtidigt gör en GC-bana som ansluter hela vägen till skolan och utan att barnen ska behöva vara i blandtrafik.

Vad gäller Norra Esplanaden och Flyebovägen så kör man verkligen fort (som på många andra ställen, tyvärr) och som gående eller cyklist finns ingen säker plats. Vi beräknar att bygga en GC-bana här tidigast under nästa år och vid korsningen med Algatan kommer en  hastighetsdämpande åtgärd att anläggas. Även bron vid Sveavägen kommer att bytas ut och breddas så att bilar kan mötas- och med plats för oskyddade trafikanter.

 

Med vänliga hälsningar
Karin Thyberg

 

Datum för publicering | skapad: 2019-08-06

Inkomna synpunkter