2019-03-22 Glasportens rastplats

En fråga, har tiggarna köpt Glasportens rastplats? Vi är yrkeschaufförer och kan inte stanna där längre för att rasta, vila och besöka toalett. Flera minibussar och bilar finns där. Dom tvättar kläder. Hänger upp kläder överallt. Bär vatten i hinkar. Tvättar håret. Öppnar dörrar till Toa. Dom grillar, dricker öl och är otrevliga. Vad ska vi göra, finns det något annat ställe för oss och allmänheten

 

Morgan Olsson, gatuansvarig har svarat

Hej Yrkeschaufförer.

Nej ”Tiggarna” har inte köpt rastplatsen, rastplatsen är till för alla människor oavsett sysselsättning. Då det är en rastplats och parkeringen är skyltad med ett ”P” innebär detta att vem som helst får parkera där under 24-timmar. Tanken med rastplatsen är ju inte att man natt efter natt skall uppehålla sig där utan att man skall kunna stanna vid behov t.ex. om man börjar bli väldigt trött och vila/sova en stund eller besöka toaletten.

Tyvärr är det så att en del missbrukar detta och precis som ni skriver återkommer natt efter natt, lagar mat, tvättar kläder etc.

Så vad gäller att personer parkerar där på kvällen, sover i sin bil och därefter åker därifrån för att återkomma nästa kväll är det inte mycket man kan göra åt. Vi vill ju att möjligheten att stanna och parkera skall finnas och att reglerna för parkering lämnar utrymme så att de kan missbrukas är svårt att göra något åt.

Att det finns problem med nedskräpning och att naturen runtomkring rastplatsen utnyttjas för toalettbestyr är vi väl medvetna om, kommunen har vid ett flertal tillfällen haft personal där som städat och transporterat bort skräp från platsen. Vi tycker precis som ni att det är väldigt tråkigt att platsen utnyttjas på detta vis. Men för att kunna lagföra någon för t.ex. nedskräpning krävs att någon som bevittnar det hela gör en polisanmälan.

Att besökare tvättar håret eller bär vatten i hinkar är även om det kanske skiljer sig från normen inget vi kan hindra folk från att göra.

Ni ”Yrkeschaufförer” får gärna höra av er till kommunen, vi träffas gärna och diskuterar saken med er samtidigt kan som vi kanske kan göra att platsbesök. Ni kanske har egna idéer om åtgärder som vi ej tänkt på?

Med vänlig hälsning gatuenheten

 

 

Datum för publicering | ändrad: 2019-12-01 | skapad: 2019-04-04

Inkomna synpunkter