2019-02-04 Laddningsplatser

Hej. Nu när regeringen bestämt att inga fossila fordon får säljas om 10 år, samt att juli 2018 ändrades skattereglerna både för privata men kanske främst tjänstebilar. Detta kommer innebära en explosion av hybrid och elbilar. Jag hoppas att vi i Nybro hakar på detta. Detta innebär att MÄNGDER med laddstolpar kommer att behövas. Dessa ska kosta pengar gärna via Clever då Kalmar redan använder dessa, och dessa skall inte vara någon dagsparkering som det nu är för vissa typ simhallen, där står samma bilar och ladda hela dagarna vilket är fel. Hoppas att ni hinner bygga ut detta, för jag tror inte att alla inser vilken explosion av elbilar som kommer.

Erika Gülich, energi -och klimatsamordnare har svarat

Hej!

Det stämmer att det kommer att bli många flera elbilar.

Dessa kommer troligen att framför allt laddas hemma och på arbetsplatserna, men med längre körsträcka 30-40 mil på en fulladdning så kommer man inte att behöva ladda lika ofta och kommer att välja i första hand den billigaste platsen, dvs hemma.

Dock behövs det även flera laddplatser där man kan ladda sin bil t.ex på allmänna parkeringsplatser, dessa skall vara platser där man får betala, och för att man inte skall stå där längre än man behöver så kan betalningen för tiden vara viktigast, så en lösning kan vara att man betalar en avgift per timme där full laddel kostnad ingår.

Det är flera laddplatser på gång i Nybro, och en betallösning behöver komma på plats där vi får en rimlig kostnad/laddning.

Elbilar tillhör framtiden, frågan är vem som vill ha laddplatser som sin affärsidé?

Med vänliga hälsningar
Erika Gülich

Datum för publicering | ändrad: 2020-06-01 | skapad: 2019-02-04

Inkomna synpunkter