2019-01-31 Trafiktätt och hög hastighet på Fredrikslundsgatan

Hej. Jag undrar om det finns några planer att dela av Fredrikslundsgatan på samma sätt som gjorts på flertalet gator i Fredrikslund och Hanemåla? Gatan används idag som genomfart av ett stort antal bilister (många ej hemmahörande på gatan). Dessa har dessutom väldigt bråttom att döma av hastigheten. Senaste veckan har något arbete utförts i mitten av gatan (vid skogspartiet). Gatan har varit delvis uppgrävd och avstängd för genomfart. Oj vilken skillnad på trafiktäthet och hastighet det varit då! Ibland händer det att någon stannat till på gatan och kanske postbilen stannar till på andra sidan så kommande bilister får sakta ner och ”kryssa” sig igenom. Då blir det sura miner och till och med hyttande nävar från den ”stackaren” som ska behöva sakta ner och helt plötsligt hålla en hastighet som lämpar sig i ett villaområde.

Gatan är lång och rak och vi människor är vanedjur och vill gärna göra som vi brukar. Vilket, för många, på denna gatan innebär full gas, tvärnit vid de två fartgupp som finns och sen full gas igen resten av gatan. Som boende är det svårt att tro att vi bor i ett villaområde. Det känns mer som vi skulle bo utmed en större och högt trafikerad huvudled.

Morgan Olsson, gatuchef har svarat

Hej!

Vi är medvetna om att det körs för fort på sträckan och det finns planer på att stänga av gatan och göra en vändplats strax innan man kommer fram till Tallvägen (när man kommer från stan).

Just nu inväntar vi bara planenheten som skall undersöka möjligheten till att planera in några nya tomter i området. Placeringen av dessa tomter kommer styra exakt var avstängningen med vändplan kommer hamna.

Planprocesser är vanligtvis rätt tidskrävande så jag vågar inte säga närmare när avstängningen kommer ske.

 

Ha en bra dag därute i snön !
Med vänlig hälsning

Morgan Olsson

 

Datum för publicering | ändrad: 2019-10-01 | skapad: 2019-02-01

Inkomna synpunkter