2018-09-14 Naturreservatet i Svartbäcksmåla

En mycket gammal gran verkar ha blivit skadad av blixten eller av en storm. Undertecknad är rädd för att det är en spricka i granen och att den kan ramla ner och skada förbipasserande på väg mot kolonilotterna. Granen står en bit från det mindre torpet intill Karpatorpet. Bredvid Karpatorpet står det en annan gran som växer på vallen och undertecknad skulle vara tacksam om kommunen tar bort den. Den kan användas som julgran t ex. Sedan växer det upp lönnar intill trädgårdslandet som tar mycket näring därifrån och det blir mycket skugga. Pga detta är svårt att odla något. Jag gillar träd och vill helst att de skall stå kvar men ibland växer de tyvärr på ”fel” ställen. Mormor och morfars äppelträd klarade inte snömassorna i vinter och trädet i mitten klövs mitt itu. Dessa träd behöver beskäras för att inte dö ut. Det blev inte så många äpplen i år och de som fanns tog allmänheten. Det blev tre äpplen kvar till mig till tack för att jag har skött ”marktjänsten” gratis åt kommunen under alla år. Otack är världens lön. Men jag är så klart tacksam att jag får vara på tomten. Hoppas nu att ni kan göra det mest akuta med t ex den skadade granen så att inga onödiga olyckor händer.

Olof Persson, naturvårdshandläggare har svarat

Hej!

Vi ska diskutera dina frågor under torsdag 2018-09-20.

Med vänlig hälsning
Olof Persson

Olof Persson har svarat 2018-10-02

Hej,

Nu har jag varit ute och sett på de stora lönnarna på torpet och bedömningen av träden är att de är friska och starka men nedfallande grenar är något man får räkna med från så stora träd.

Angående de nedfallna grenarna så kommer vi inte att ta bort dem i dagsläget och de ligger inte så att de skadar huset eller trädgården runt huset.

Med vänlig hälsning
Olof Persson

 

 

 

 

.

 

Datum för publicering | ändrad: 2020-03-01 | skapad: 2018-09-17

Inkomna synpunkter