2018-03-06 STORA HOTELLET OCH THEANDERMÅLNINGEN

Min senaste synpunkt i den här frågan sammanfogades tillsammans med mina synpunkter och frågor 2018-02-22. Kommunchefen Jan Darrell svarade på en del frågor och undvikande på en del och en fråga besvarades inte alls. Varför kan man fråga sig? Jag frågade hur mycket det skulle kosta att köpa tillbaka Stora Hotellet och fick till svar att; ”det kan bara fastighetsägaren svara på”. Min replik blir därför; Varför har ni inte gjort det då, dvs att fråga fastighetsägaren om det nu är Faroy om hur mycket det kostar? Jag ställde också en fråga om vem som äger fastigheten och fick till svar att det var fastighetsägaren. Är det Faroy?

I Barometern/Östra Småland stod det förra veckan att min fråga hade skickats till kommunstyrelsen. Stämmer det? Men vid samtal med Marianne på kommunstyrelsekontoret idag svarar hon att detta känner hon inte till. Men det gör kanske ni herr Darrell? Jag frågade också i den senaste synpunkten om Nybro kommun hade tagit kontakt med näringslivet, t.ex. Lions, Rotary m fl. Svaret jag fick var från herr Darrell var att; ”Nej, man kan inte köpa en vägg”. Det begriper väl jag också herr Darrell. Men det bästa kommunen kan göra i det här läget är att köpa tillbaka Stora Hotellet och se till att Theandermålningen kommer tillbaka i kommunens ägo. Därefter kan kommunen hyra ut hotelldelen för det kan bli en riktigt bra affär för kommunen anser jag!

Tack vare att ”en liten fågel viskade i mitt öra” förra veckan så vet jag att det har varit ett möte med näringslivet där bland annat Ola Wilhelmsson, f d vd för Kährs var där tillsammans med bland annat Elsa Pettersson, S, från kulturutskottet. Trots detta ljuger kommunchefen och svarar att det inte har varit något möte med näringslivet! (Det som göms i tö kommer upp i snö förr eller senare.) Ärlighet varar längst! Varför är det så mycket hemlighetsmakeri bakom detta?

Jag har även talat med näringslivschef Maria Faltin idag om detta. Men hon hänvisar till er herr Darrell och hon var visst inte hemma när ni hade möte med näringslivet. En liten fågel har även viskat i mitt öra att det var två socialdemokrater som sålde hotellet och därmed Theandermålningen en gång i tiden. Nu plötsligt har ju Elsa Pettersson, S, visat intresse för att Theandermålningen bör behållas. Frågan är varför hon inte har hörts mer i den här frågan och frågan är om hennes partikamrater ställer upp för ett återköp av fastigheten? Övriga politiker verkar vara ganska ointresserade med undantag av mig och Elsa Pettersson, S. Jag hoppas verkligen att Jan Darrell vill delegera den här frågan till övriga politiker och tjänstemän/kvinnor för att se om de som tidigare har varit ointresserade har ändrat uppfattning i den här frågan!

Jan Darrell, kommunchef har svarat

Hej igen.

Du frågar mig

”Hur mycket det skulle kosta att köpa tillbaka Stora Hotellet och fick till svar att; ”det kan bara fastighetsägaren svara på”. Min replik blir därför; Varför har ni inte gjort det då, dvs att fråga fastighetsägaren om det nu är Faroy om hur mycket det kostar?

Det har vi gjort och jag tänker inte berätta hans svar, bara att Nybro kommun inte är intresserade på den nivån.

”Vem äger fastigheten och fick till svar att det var fastighetsägaren. Är det Faroy?”

Ja

”I Barometern/Östra Småland stod det förra veckan att min fråga hade skickats till kommunstyrelsen. Stämmer det?”

Nej

”Jag frågade också i den senaste synpunkten om Nybro kommun hade tagit kontakt med näringslivet, t.ex. Lions, Rotary m fl. Svaret jag fick var från herr Darrell var att; ”Nej, man kan inte köpa en vägg”. Det begriper väl jag också herr Darrell. Men det bästa kommunen kan göra i det här läget är att köpa tillbaka Stora Hotellet och se till att Theandermålningen kommer tillbaka i kommunens ägo. Därefter kan kommunen hyra ut hotelldelen för det kan bli en riktigt bra affär för kommunen anser jag! Tack vare att ”en liten fågel viskade i mitt öra” förra veckan så vet jag att det har varit ett möte med näringslivet där bland annat Ola Wilhelmsson, f d vd för Kährs var där tillsammans med bland annat Elsa Pettersson, S , från kulturutskottet. Trots detta ljuger kommunchefen och svarar att det inte har varit något möte med näringslivet! (Det som göms i tö kommer upp i snö förr eller senare) Ärlighet varar längst! Varför är det så mycket hemlighetsmakeri bakom detta?”

Det är inget hemlighetsmakeri. Jag var inte med på mötet du refererar till, känner inte till vad som sades eller vad mötet kom fram till. Nybro kommun har inte initierat något möte varken det du refererar till eller med de organisationer du frågade om.

En liten fågel har även viskat i mitt öra att det var två socialdemokrater som sålde hotellet och därmed Theandermålningen en gång i tiden. Nu plötsligt har ju Elsa Pettersson, S, visat intresse för att Theandermålningen bör behållas. Frågan är varför hon inte har hörts mer i den här frågan och frågan är om hennes partikamrater ställer upp för ett återköp av fastigheten? Övriga politiker verkar vara ganska ointresserade med undantag av mig och Elsa Pettersson, S. Jag hoppas verkligen att Jan Darrell vill delegera den här frågan till övriga politiker och tjänstemän/kvinnor för att se om de som tidigare har varit ointresserade har ändrat uppfattning i den här frågan!

Jag kan inte delegera frågor till politikerna, det är tvärt om de som delegerar till mig. Om det finns politisk majoritet för att köpa tillbaka fastigheten till begärt pris får de svara på och i så fall ge mig i uppdrag att göra det. Jag har inget sådant uppdrag.

 

Datum för publicering | ändrad: 2018-12-03 | skapad: 2018-03-07
Webbredaktör: Marianne Nilsson | marianne.nilsson@nybro.se
Id: inlägg: 6026 - kategori: 25

Inkomna synpunkter