2018-02-28 Vägskötsel

Mellan Orreforsvägen och Lindehult är vägen,sommartid fruktansvärt dålig, pga tjälskador, står det på en skylt…Nu kör vi skolbussar med låggolv, inte helt enkelt att alltid ta sig fram!! Snöstakar på nämnda väg, hade underlättat väldigt mycket, nu när det kommit så mycket snö. Jag kör där 2 ggr/dag med skolbuss!!

Morgan Olsson, gatuchef har svarat

Vägen mellan Rv 31 och Lindehult ligger till största delen i Nybro kommun. Denna del av vägen åtgärdades för ett par år sedan och var sista gången den inspekterades i gott/normalt skick. Den delen av vägen där Lindehult är beläget ligger i Emmaboda kommun, skicket på denna del är sämre och skyltar som varnar för tjälskador finns väster om Lindehult fram till Hermanstorpsvägen. Jag vet ej när denna delen av vägen är planerad för åtgärd.  Jag vet inte vilken väg ni åker med skolskjutsen, av ert meddelande att döma så åker ni hållet från Rv 31 och borde då inte passera Lindehult och de ställen där vägen är som sämst?

Enligt uppgift från entreprenören som har hand om snöröjningen längs vägen så hanns det ej med att sätta upp några snöstakar innan vintersäsongen drog igång. Detta hoppas vi skall hinnas med inför nästa snösäsong iaf.

 

Med vänliga hälsningar
Morgan Olsson

 

Datum för publicering | ändrad: 2020-03-01 | skapad: 2018-02-28

Inkomna synpunkter