2018-02-19 STORA HOTELLET

Hejsan, som invånare i denna stad så ser jag Stora Hotellet förfalla mer och mer för varje dag. Vet att kommunen ej äger det, men vore nog en mycket bra idé att köpa det och rusta upp det, göra det fint och trevligt för att inte tala om den för oss värdefulla freskomålningen som finns där. Finns ju hur många möjligheter som helst till allt det här. Mycket arbete och planering förstås, tänk vilket ”lyft” om vi hade det så. Bra hotell, god service, serverar smakfull och god mat, den fina målningen tillsammans med annat t ex glas, konst skulle utgöra en kulturell resa.

Jan Darrell, kommunchef har svarat

Tack för synpunkten.

Att äga hotell ingår inte i kommunens ansvar men vi förstår att det är en viktig fråga för många och har försökt finna en framkomlig väg men inte lyckats.

Tillsvidare är därför fastighetens framtid en fråga som nuvarande privata fastighetsägare får arbeta vidare på. Vi som kommun finns alltid kvar att prata med om ägaren så vill. Vi fokuserar just nu på de lokaler kommunen använder för exempelvis äldreboende, skola och förskola.

 

Datum för publicering | ändrad: 2018-08-20 | skapad: 2018-02-19
Webbredaktör: Marianne Nilsson | marianne.nilsson@nybro.se
Id: inlägg: 5953 - kategori: 25

Inkomna synpunkter