2017-03-03 Stadens cykelvägar-punktering

Något måste hända med våra cykelvägar. Det är inte rimligt att man var och varannan dag ska få punktering på sin cykel? Det gruset som används är ju inte bra. Jag kom upp till 10 punkteringar då jag valde att hellre ta bilen. Ur miljösynpunkt är detta inte bra MEN jag har inte råd att laga cykeln fler gånger. Jag hoppas att det kommer att vidtas åtgärder för det är enligt mig ett stort problem!

Karin Thyberg, Gatuchef har svarat

Hej,

Som sandningssand köper vi stenkross 2-5, då naturgrus är en ändlig resurs. Vi har valt att köpa en dyrare dubbeltumlad sten (tumlad två gånger) för att det inte ska bli för vasst och även jämfört olika leverantörers resultat och valt den ”rundaste” av produkterna.

För att slippa besväret och kostnader med punkteringar finns punkteringsfria (vinter)däck. Dyrt, men väl värt investeringen och det torde bli billigare i slutändan i jämförelse med bilen.

I annat fall finns ju möjligheten att köpa ett vanligt, nytt cykeldäck och laga innerslangen på egen hand. Det, och att fixa lagningen själv, brukar vara den billigaste lösningen, men numera en bortglömd konst.

Vänligen
Karin

Datum för publicering | ändrad: 2017-10-09 | skapad: 2017-03-06
Webbredaktör: Karolina Persson | karolina.persson@nybro.se
Id: inlägg: 5000 - kategori: 25

Inkomna synpunkter