2017-02-22 Punktering på cyklar

Hej.

Idag var det sjätte gången detta året som vi fick punktering på vår cykel pga de sylvassa (förmodligen jättebilliga) stenarna som ni lägger ut på cykelvägarna. Det börjar bli väldigt frustrerande (och dyrt) att behöva lämna in cykeln för lagning hela tiden. Dessutom behöver vi ha den för att kunna hämta och lämna på förskolan. Man kan ju tycka att ni borde värna om de som tänker på miljön och vill cykla. Jag vet att vi är långt ifrån de enda som har problem med det här. Det var samma visa förra året också så det känns väldigt trist att ni inte tagit åt er av kritiken.

Karin Thyberg, Gatuchef har svarat

Hej!

Vi förstår ditt dilemma, men kan tyvärr inte ersätta dig. Skadeståndslagen träder in om man varit oaktsam, vårdslös eller försumlig.

Jo, vi gör våra försök att tänka miljömässigt och att så många som möjligt ska gå eller cykla och att GC-banorna ska vara snöröjda och halkbekämpade.

Som sandningssand köper vi stenkross 2-5, då naturgrus är en ändlig resurs. Vi har valt att köpa en dyrare dubbeltumlad sten (tumlad två gånger) för att det inte ska bli för vasst och även jämfört olika leverantörers resultat och valt den ”rundaste” av produkterna.

För att slippa besväret och kostnader med punkteringar (om man inte lagar själv, vilket vi sällan gör idag) finns punkteringsfria (vinter)däck. Dyrt, men väl värt investeringen.

Du får gärna återkomma med var du fick punkteringen, så vi kan se om det är något onormalt just där.

Med vänliga hälsningar
Karin Thyberg

Datum för publicering | ändrad: 2017-10-02 | skapad: 2017-02-27
Webbredaktör: Karolina Persson | karolina.persson@nybro.se
Id: inlägg: 4974 - kategori: 25

Inkomna synpunkter