2016-09-14 Biltrafiken i centrum

Vem bestämmer? Tror handlarna i Nybro att cyklisterna inte har ekonomi att handla i Nybro centrum. Nu har de fått igenom biltrafik på Storgatan i centrum. Som cyklist vågar bara ett fåtal cykla längre i centrum. Det skulle väl inte vara så svårt för centrumhandlarna att få kommunen att förbjuda cyklister i centrum. Då skulle dom ju inte behöva ha biltrafiken enkelriktad. Förbjuda gående i centrum är väl svårt, men förbjuder dom folk med rullatorer, så skulle dom ju få rum med ännu fler infoskyltar på trottoarerna. Gående utan rullatorer skulle säkert ta sig fram ändå. Nu bygger vi nya broar när det gäller biltrafiken.

Morgan Olsson, Trafikingenjör har svarat

Hej

Tack för dina synpunkter!

Det är Nybro kommuns politiker som fattat beslut i frågan om gångfartsområdet i Nybro centrum.

Då hastigheterna är låga och biltrafiken enkelriktad så är det fullt möjligt att cykla på gatan, något som många väljer att göra. För dem som väljer att inte cykla där finns ju alternativa vägar som ej innebär någon större omväg.

Vad handlarna i Nybro tror/tycker i övriga frågeställningar kan inte jag uttala mig om, här råder jag dig att kontakta handlarna med din frågeställning.

Med vänlig hälsning

Morgan Olsson

 

 

 

 

 

Datum för publicering | ändrad: 2017-06-12 | skapad: 2016-09-19
Webbredaktör: Karolina Persson | karolina.persson@nybro.se
Id: inlägg: 4544 - kategori: 25

Inkomna synpunkter