2017-10-18 FRÅGA OM MÖJLIGHET ATT ETABLERA EN BUSS MELLAN ORREFORS OCH KOSTA

Frågan ställd till centerpartiet, socialdemokraterna , sverigedemokraterna, moderaterna, kristdemokraterna och liberalerna

Hej,

Finns möjlighet att etablera en buss mellan Orrefors och Kosta kanske? Det är mycket besvärligt att köra med buss från Orrefors till Kosta idag. Det går bara via Nybro, med tåg till Lessebo och med buss från Lessebo till Kosta = minst 2,5 timme till och 2,5 timme i retur. Det finns många turister i Kosta och det är lättare för turister att göra utflykt till Orrefors också.

Gunter F.

2017-10-20 SVAR FRÅN MARTINA ARONSSON (S)

Tack för din fråga.

Det är svårt att i nuläget svara på om det går att etablera en bussförbindelse mellan Orrefors och Kosta. Vi behöver nog först skapa oss en bild av omfattningen av resandet.

I förhandlingar om kommunens budget för 2018 och framåt lyckades vi i socialdemokraterna få igenom en satsning på en miljon kronor till att bygga ut kollektivtrafiken för de mindre tätorterna i kommunen,  inklusive Orrefors. Tanken var att använda modellen för lantturen, men att även möjliggöra resandet mellan de mindre tätorterna. Vi diskuterade inte om detta skulle kunna användas till trafik över kommun- och länsgräns (vilket är fallet mellan Orrefors och Kosta), vilket gör det lite svårare då det blir fler parter inblandade.

Vi kan inte i nuläget utlova någon bussförbindelse, men lovar att ta frågan med oss för att se om vi kan förverkliga den i framtiden.

 

Datum för publicering | ändrad: 2018-08-17 | skapad: 2017-10-18
Webbredaktör: Marianne Nilsson | marianne.nilsson@nybro.se
Id: inlägg: 5599 - kategori: 247

Inkomna frågor & svar