Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Select your language in the list below.

För dig som har fritidshus i Nybro Kommun

För att öka träffsäkerheten vid avisering av sotning och brandskyddskontroll har ni nu en ökad möjlighet att själva styra när detta utförs på er fastighet.

Kommunen ansvarar enligt lag för att sotning och brandskyddskontroll sker.

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap ser inte att kommunen kan överföra ansvaret för att sotning och brandskyddskontroll sker till den enskilde. Det som vi istället kan erbjuda är att den enskilde får större bestämmanderätt över vilken period på året som sotning och brandskyddskontroll kan/ska ske.

Som fritidshusägare har du 2 alternativ:

1. Ni håller själva koll på när det är dags för sotning och brandskyddskontroll och meddelar oss på sotningstjänsten minst 4 veckor innan ni beräknar anlända till er fastighet för en bokning av sotning/brandskyddskontroll. Skulle tidsramen överskridas så kommer det att skicka ut en avisering per automatik när vi är i närheten.

2. Ni låter oss avisera om en tid för sotning eller brandskyddskontroll men har då mindre valmöjligheter att ändra den utsatta tiden och dagen.

Nedanför så kan ni hämta ett formulär där vi har gjort en ”kom ihåg lapp” för att underlätta för er fritidshusägare när det senast är sotat och brandskyddskontrollerat.

Skulle det vara så att vi inte hör något från er så kommer vi att avisera enligt våra rutiner. Vi vill därför påminna om att i de eldstäder där tidsgränsen, för brandskyddskontroll enligt MSBFS 2014:6 och sotning enligt kommunens föreskrifter, passerats kommer att noteras som ej sotade och/eller brandskyddkontrollerade.

Era eldstäder får efter det inte användas förrän de åter har brandskyddskontrollerats och/eller sotats.

Läs mer om anmälan och vad som gäller nedan:

Fritidshus Svenska

Fritidshus Danska

Fritidshus Tyska

Fritidshus Engelska

Fritidshus Nederländska

För hjälp med att fylla i blanketten kontaktar ni oss enklast via mail.

Vid betalning utomlands används följande:

IBAN: SE16 8000 0816 9550 4100 8680

BIC/SWIFT: SWEDSESS

Kontakta oss

Sotning och brandskyddskontroll

Sotningstjänsten når du vardagar kl. 08:00 – 12:00 på 0481-450 50 eller via sotningstjansten@nybro.se

Vid frågor gällande sotning övriga tider: 0481-458 79

Vid frågor gällande brandskyddskontroller: 0481-458 76

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000