Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Select your language in the list below.

Eldningsförbud

På sommaren när det är varmt och torrt kan risken för brand vara så stor att man utfärdar eldningsförbud. Förbudet får utfärdas av kommunen och länsstyrelsen, och kan gälla för hela kommunen eller delar av den.

Vad gäller vid eldningsförbud?

När det är eldningsförbud få du inte göra upp eld utomhus. Att göra upp eld under eldningsförbud kan leda till böter. Den som av oaktsamhet vållar en skogsbrand kan komma att dömas till allmänfarlig vårdslöshet.

Så informeras du

När det råder eldningsförbud informerar vi här på hemsidan, via Facebook, via lokalradion, via Länsstyrelsen Kalmars hemsida och via våra digitala anslagstavlor.

Särskilda regler för reservat

I naturreservat gäller det ofta särskilda regler för eldning. Det kan vara helt förbjudet att elda, eller bara tillåtet att göra upp eld på speciella platser. Information om lokala regler finns ofta på anslagstavlor i området.

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000