Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Select your language in the list below.

Spädbarn

Efter förlossningen fortsätter föräldrarna att träffas i samma gruppkonstellation som var under graviditeten. Familjerna träffas 6 gånger under barnets första år. Vid dessa tillfällen diskuteras bland annat mat, sömn, barnsäkerhet, gränssättning samt relationer. Vid ett av tillfällena är gruppen på Öppna förskolans Babycafé där babymassage introduceras med en magmassage.

Läs mer om Barnhälsovården (nytt fönster)

Babycafé

På Babycaféet träffas föräldrar med barn under 1 år. Här har vi sång och rytmikstund. Vi utbyter erfarenheter och har kul tillsammans.

Öppna förskolan

Öppna förskolan är en träffpunkt för föräldrar med barn över 1 år där du kan knyta nya kontakter. På Öppna förskolan finns det möjlighet att bland annat måla, pyssla, bygga kojor. Vid varje tillfälle är det sång och sagostund. Du kan komma och gå som du vill under våra öppettider. Besöken är kostnadsfria.

Bokcirkel

När föräldragruppen avslutas erbjuder Studieförbundet Vuxenskolan familjerna att fortsätta träffas i studiecirkelform där böcker om barn läses och diskuteras.

I studiecirkeln läser ni en bok och träffas för att diskutera boken och alla andra frågor som dyker upp när man är förälder. Böckerna är för föräldrar med barn i åldern 0-7 år. Gruppen bestämmer själv vilken bok man vill läsa – det finns böcker bland annat om mat, sömn, barns utveckling, gränssättning och självkänsla.

Studieförbundet Vuxenskolan beställer böckerna till er. Det är kostnadsfritt att vara med i studiecirkeln och varje familj får varsin bok. Aktuella böcker finns på Studieförbundets hemsida under fliken Föräldrar och barn, eller ring 0771-20 20 70 för mer information.

Läs mer på Studieförbundets hemsida (nytt fönster)

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000