Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Select your language in the list below.

Familjehem

Att bo i familjehem innebär att man bor i en familj som tar emot barn och/eller ungdomar på uppdrag av socialtjänsten.

Man kan bo i familjehem under kortare eller längre tid. Familjen man kommer till är en “alldeles vanlig” familj, som utretts av socialtjänsten för att kunna finnas till för barn och ungdomar som behöver stöd och inte kan bo i sin biologiska familj av olika skäl.

Den övergripande målsättningen är alltid att man ska kunna återvända hem till sin biologiska familj. Under tiden ett barn eller ungdom bor i familjehem arbetar socialtjänsten för att upprätta ett nära samarbete mellan familjehem, biologiska föräldrar och socialtjänst med barnet i fokus.

Hur mycket barnet/ungdomen träffar sina föräldrar, syskon eller andra släktingar under tiden man är placerad i familjehem kan variera mycket. Olika former av stöd kan ges för att uppnå ett fungerande umgänge med anhöriga för barnet/ungdomen.

Kontakta oss

Individ- och familjeförvaltningen

Om du har frågor inom individ- och familjeförvaltningens verksamhetsområden kan du ta kontakt via kommunens växel 0481-450 00.

Verksamhetsområden:

  • Familj, barn och ungdom
  • Funktionsnedsättning
  • Missbruk
  • Psykisk ohälsa
  • Socialt och ekonomiskt stöd

Det går även bra att skicka ett meddelande via vår e-tjänst

Besöksadress: Kommunhuset Balder, Dunderbergsgatan 2, 382 80 Nybro

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000