Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Select your language in the list below.

Stöd för dig eller din familj

Att vara förälder är både roligt och krävande. Vissa perioder är mer krävande, både utifrån barnets utveckling men även utifrån hur familjens situation ser ut och hur du som förälder mår.

Du som är i behov av stöd anpassat utifrån just din och din familjs situation och förutsättningar kan ansöka om stöd och hjälp hos Barn och familjs Mottagningsgrupp.

Du som är barn eller ungdom kan själv ta kontakt med socialtjänstens Mottagningsgrupp om du behöver hjälp. Det kan vara att dina föräldrar missbrukar, att ni har kraftiga bråk, att dina föräldrar mår psykiskt dåligt, att du själv använder droger eller att det förekommer våld hemma.

Till Mottagningsgruppen kan du vända dig med frågor kring vilken hjälp som finns att få utifrån just din familjesituation, både vilken hjälp socialtjänsten kan ge men även vilka stödinsatser som andra kan ge, såsom exempelvis Barn -och ungdomspsykiatrin eller inom skolan.

Du kan välja att vara anonym om du endast vill rådfråga på mer allmän nivå. Om du vill få hjälp av socialtjänsten heter det att du gör en ansökan om stödinsatser. Det första steget i processen blir då att tillsammans med dig och din familj genomföra en utredning för att belysa vilka behov ni har av hjälp och stöd.

Kontakta oss

Individ- och familjeförvaltningen

Om du har frågor inom individ- och familjeförvaltningens verksamhetsområden kan du kontakta vår reception
på telefon 0481-451 22.
Våra öppettider är: måndag och onsdag 08.30-12.00, tisdag och torsdag 08.30-16.00, fredag 08.30-14.30.
Lunchstängt 12.00-13.00 (tisdag, torsdag, fredag).

Verksamhetsområden:

  • Familj, barn och ungdom
  • Funktionsnedsättning
  • Missbruk
  • Psykisk ohälsa
  • Socialt och ekonomiskt stöd

Det går även bra att skicka ett meddelande via vår e-tjänst

Besöksadress: Kommunhuset Balder, Dunderbergsgatan 2, 382 80 Nybro

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000