Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Att vara kontaktfamilj eller kontaktperson

Att vara kontaktfamilj innebär att du som privatperson tar emot ett barn eller en ungdom i ditt hem på din fritid med viss regelbundenhet beroende på dina förutsättningar och barnets behov.

Individ- och familjeförvaltningen försöker i största möjliga mån matcha din erfarenhet och din familjebild med det barn eller ungdom som kommer till dig. När barnet eller ungdomen vistas hos dig och din familj blir den delaktig i era aktiviteter och vardagsliv. Många barn och familjer behöver avlastning i vardagen och ett barn eller ungdom kan behöva andra trygga vuxna i sin omgivning när de inte har ett nätverk omkring sig.

Att vara kontaktperson innebär att du på din fritid träffar ett barn eller ungdom med en viss regelbundenhet och att ni gör aktiviteter tillsammans. Du blir en extra vuxen att vända sig till och genom din insats avlastar och kompletterar det som ungdomen får av sina föräldrar.

För att bli godkänd som kontaktfamilj eller kontaktperson genomförs först en utredning tillsammans med dig. Som uppdragstagare hos Individ- och familjeförvaltningen får du ett arvode för ditt uppdrag och en omkostnadsersättning för mat och aktiviteter kopplat till ditt uppdrag.

Anmäl ditt intresse för att bli kontaktfamilj eller kontaktperson via vår e-tjänst.

Mer information om uppdrag som kontaktperson och kontaktfamilj:

Min insats kan du läsa om hur det kan vara att göra olika insatser för barn såsom familjehem, kontaktfamilj och kontaktperson eller god man.

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.