Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Att vara familjehem

Att vara familjehem innebär att ta emot ett barn eller en ungdom i sin familj på heltid.

Barn och ungdomar som blir placerade i familjehem har levt under olika former av missförhållanden i sitt hem. Som en följd av detta har de omfattande behov av trygga och stabila vuxna och en stabil hemmiljö där de kan utvecklas på ett gynnsamt sätt.

Du som funderar på att bli eller redan är familjehem och funderar vilken kommun du ska erbjuda dina tjänster bör veta att i Nybro finns det ett team, Familjehemsteamet. Av detta team får du i din roll vägledning, stöd, utbildning och möjlighet att träffa andra familjehem. Familjehemsteamet har även hand om umgängen mellan barn och deras föräldrar, samt jobbar med förändringsarbete och reflekterande samtal tillsammans med barnets föräldrar. Detta ger en sammanhållen vårdkedja kring det placerade barnet. Utöver detta har barnet en egen handläggare som ansvarar för myndighetsutövning och uppföljning.

Ambitionen är att skapa goda förutsättningar för “det tredelade föräldraskapet”. För placerade barn har just det tredelade föräldraskapet där gott samarbete råder mellan familjehemmet, föräldrarna och socialtjänsten påvisats som en skyddande faktor för det placerade barnet.

Anmäl ditt intresse för att bli familjehem via vår e-tjänst.

Mer information om uppdrag som familjehem:

Min insats kan du läsa om hur det kan vara att göra olika insatser för barn såsom familjehem, kontaktfamilj och kontaktperson eller godman.

FamiljehemSverige.se kan du både testa din lämplighet och anmäla ditt intresse för att bli familjehem eller jourhem i Nybro kommun.

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.