Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Våtmark i Svartbäcksmåla – ingen badplats

Våtmark i Svartbäcksmåla – ingen badplats

Svartbäcksmålas våtmark har anlagts för naturvård. Att bada går bra men våtmarken sköts inte som en kommunal badplats.

Många Nybrobor och besökare har upptäckt den fina våtmarken i Svartbäcksmåla som grävdes under 2023, i anslutning till Grönmovallen. Den som vill är välkommen att bada men våtmarken är ingen kommunal badplats och den sköts inte heller som en sådan. Inga badvattenprover kommer att tas i våtmarken då syftet med anläggningen inte är bad utan naturvård.

Vattnet i våtmarken består av grundvatten och djupet kan under vissa tider på året kan vara upp till ca 3 meter. Allt bad sker på egen risk. Livboj finns vid våtmarken.

Kontakta oss

Natur & Friluftsliv

Om du har frågor avseende skog, natur, vattenvård, friluftsliv eller liknande, så kontaktar ni Nybro kommuns naturenhet via kommunens växel 0481-450 00.

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.