Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Varning för svaga isar

Varning för svaga isar

Vad vet du om is egentligen och kan du bedöma om det är säkert att ge sig ut på sjön? Att gå eller åka skridskor på en sjö utan kunskap, sällskap och utrustning kan vara mycket farligt. Isen kan också förändras snabbt. Att andra har varit på isen före dig är ingen garanti för att den håller.

Den här nyheten är mer än 60 dagar gammal!

Isen kan förändras snabbt och vara förrädisk. Eftersom risken för olyckor vid för tunn is är stor är det viktigt att vara försiktig. Om du planerar att bege dig ut på isen uppmanar vi att minst läsa på om nedan tre riktlinjer.

  • Skaffa dig kunskap om isens egenskaper, typiskt svaga ställen och påverkan av väder och vind.
  • Ha rätt utrustning med dig. Isspik eller annat redskap för att prova isens bärighet, en livlina för egen och andras räddning, isdubbar samt någon form av flythjälp som kan vara en ryggsäck med vattentätt packat ombyte, en flytväst eller en flytoverall. Mobiltelefonen skall vara vattentätt packad så att du kan larma 112 om det skulle behövas.
  • Sällskap är viktigt på is. Går du igenom isen är chansen att du tar dig upp på egen hand mycket liten om du inte är stark och vältränad.

Lär dig mer

Issäkerhetsrådets har bra och viktig information om issäkerhet

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.