Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Vanligt test av varningssignalen Hesa Fredrik

VMA-tuta, Hesa Fredrik

Måndag den 7 mars kl. 15.00, är det dags att testa varningssignalen Hesa Fredrik. Med tanke på omvärldsläget vill vi betona att måndagens signal är just ett test. Det finns ingen anledning till oro.

Den här nyheten är mer än 60 dagar gammal!

Utomhusvarningen är ett varningssystem som används vid olyckor, allvarliga händelser och störningar i viktiga samhällsfunktioner. Det är en viktig del av Sveriges kris- och krigsberedskap. Signalen testas fyra gånger om året för att både kontrollera att den fungerar och för att göra allmänheten uppmärksam på att signalen finns. Det görs i hela Sverige en gång per kvartal; den första helgfria måndagen i mars, juni, september och december.

Hör du varningssignalen vid annat tillfälle ska du:

  • gå in
  • stänga fönster, dörrar och ventilation
  • lyssna på Sveriges Radio P4 för mer information om vad du ska göra.

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.