Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Utvalda klippta gräsytor ändras till blomsterängar

Utvalda klippta gräsytor ändras till blomsterängar
Fler blomsterängar bidrar till större skördar av frukt, sädesslag och grönt

Eftersom ängsmiljöer har visat sig vara helt nödvändiga för ekosystemtjänster utförda av pollinerande insekter kommer Nybro kommun under 2024 att i tätorten ändra skötseln för några utvalda gräsytor som lättare kan ställas om till ängsskötsel.

Klippta gräsytor med sandiga markförhållanden har valts ut för att gräset inte ska växa sig för högt och för att gynna blommande örter. Gräset klipps i genomsnitt 22 gånger per säsong. På en äng görs en slagning per säsong.

Färre klippningar medför lägre utsläpp av fossila bränslen från maskiner som klipper gräset samt lägre driftkostnader. Intill ängsytorna kommer kanterna ut mot asfalterade vägar att klippas med en klippbredd för att ge ängsmiljöerna en inramning och hålla efter den naturliga utbredningen av ängen.

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.