Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Ungas trygghet mål för satsning

Ungas trygghet mål för satsning

Nybro kommun väljer nu att satsa på utåtriktat trygghetsarbete för ungdomar på ett nytt sätt.

Den här nyheten är mer än 60 dagar gammal!

Hur kan Nybro kommun bli en tryggare plats för ungdomar? Den frågan har kommunen undersökt i dialog med skola, föreningar, fritidsgård, socialtjänst och polis. Kartläggningen är också en del av arbetet i projektet ”Meningsfull fritid” där en stor satsning görs på fritidsgårdsverksamhet från och med 2025 . I väntan på en utbyggd fritidsgårdsverksamhet anställs två personer som kommer att jobba utåtriktat och relationsbyggande med unga mellan 10-20 år.

I arbetet med att forma trygghetsarbetet har en dialog förts med Fryshuset. Eftersom Fryshuset och Nybro kommun inte kunde mötas i ett avtal har kommunen själva valt att gå vidare med arbetet. Beslutet att inte förlänga avtalet gjordes i samförstånd med Fryshuset.

Nu söker Nybro kommun två personer som vill vara med och skapa goda förutsättningar för framtidens vuxna. Personerna kommer att ingå i ett team med kommunens trygghetssamordnare. Arbetet kommer bland annat innebära att hitta nya metoder och förhållningssätt för att nå ut till ungdomar samt coacha och stödja dessa i planering och genomförandet av ideér, aktiviteter och evenemang av olika slag. Arbetet kommer ske i tätt samarbete med skola, föreningsliv och socialtjänst.

Samverkan med föreningslivet och civilsamhället tror vi är en nyckel för att skapa trygga mötesplatser för unga över hela kommunen, säger Marcus Augustsson, trygghetssamordnare. Där kommer Fryshuset vara en fortsatt viktig samarbetspart, liksom civilsamhället i stort.

Trygghetsarbetet kommer bedrivas i ungdomarnas olika miljöer som till exempel på stan, i skolan eller på gymmet. Det kommer att pågå såväl dag som kväll, vardag som helg. Stort fokus kommer också att ligga på att utveckla fritidsgårdsverksamheten med ungdomsperspektivet som utgångspunkt.

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.