Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Trygghetslarmen fungerar igen

Trygghetslarmen fungerar igen

När trygghetslarmen slutade fungera igår torsdag så sattes också kommunens rutiner på prov. För kundernas trygghet gjordes extra besök av personal och en omställning till en egen tillfällig larmcentral.

Den här nyheten är mer än 60 dagar gammal!

Det var en cyberattack som orsakade att trygghetslarmen slutade fungera hos leverantören Careium igår torsdag. Kunder med trygghetslarm drabbades i 150 svenska kommuner, däribland Nybro kommun.

I Nybro kommun var det cirka 860 kunder som berördes. Kunderna med trygghetslarm finns både inom hemtjänst, särskilt boende, gruppbostäder/trapphus, personlig assistans och boendestöd.

– Vi har en rutin som vi följer om det blir problem med trygghetslarmen, säger Annika Fröberg, omsorgschef Nybro kommun. Jag vill tacka alla som snabbt gjort insatser och ställde om i verksamheterna för att kunden ska känna sig trygg.

Rutinen går bland annat ut på att personalen ringer runt till de som har trygghetslarm. De som larmar ofta och som man inte får tag på får besök. Kunderna får information om att trygghetslarmen inte fungerar och telefonnummer där man kan nå personal.

Under torsdagen gjorde också omsorgsförvaltningens digitala enhet ett stort arbete med att ställa om till en egen larmcentral. Det innebar att under kvällen och natten kopplades larmen till en egen central och allt fungerade då som vanligt för kunden. Idag fredag går larmen återigen genom Careium som har fått igång sitt system igen.

– Vi vill tacka alla som har ställt upp och hjälpt till, säger Marie Sjöö, verksamhetschef hemtjänsten och Linda Johansson verksamhetschef omsorgen för personer med funktionsnedsättning Nybro kommun. Både personalen som gjort ett fantastiskt arbete och anhöriga som hjälpt till genom att besöka eller slå en extra signal till sin närstående.

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.