Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Ta hand om varandra och naturen

Ta hand om varandra och naturen

Naturen är till för alla och just nu är den extra viktig för många. Den ger oss möjlighet till återhämtning, bättre hälsa och även till möten med släktingar och vänner som inte kan ske som vanligt.

Den här nyheten är mer än 60 dagar gammal!

Det finns mycket forskning kring svenskt friluftsliv och många känner till att friluftsliv förbättrar folkhälsa, stärker samhällsekonomin och ökar välfärden. Allemansrätten ger oss i Sverige en unik möjlighet att vistas i naturen på samma villkor.

Fem saker att tänka på innan du beger dig ut i naturen:

  • Kolla upp området du ska besöka. Då kan du få information om besökstrycket och kanske välja en annan dag eller tid för ditt besök för att undvika trängsel.
  • Upptäck nya områden. Fundera på om du kan välja ett annat område än det som är allra populärast. Nu kanske är ett bra tillfälle att upptäcka nya platser? Få tips i Nybro kommuns naturguide.
  • Vad gäller i naturområdet som du tänkt besöka? Finns det några särskilda regler utöver allemansrätten? Kolla upp innan du ger dig ut!
  • Hur ska du ta dig ut till naturområdet? Kan du cykla eller gå för att undvika eventuell trängsel på parkeringen?
  • Ska du fika? Tänk efter före och ta med dig en påse att stoppa skräp och matrester i så du kan ta med det hem.

2021 är Friluftslivets år i Sverige. Temat för året är ”luften är fri”. Och målet är att så många som möjligt ska få upp ögonen för friluftsliv.

I Nybro kommun finns det stora möjligheter till friluftsliv och naturen är aldrig långt borta.

Välkommen ut!

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.