Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Ta gärna en påse och plocka lite skräp!

En holk hänger på en stolke. På sidan syns ett uttag för påsar. Text på holken

Nybro kommun har placerat ut en så kallad påsholk vid Orrefors vandringsled. Den är till för den som är ute vandrar och vill hjälpa till att minska nedskräpning.

Den här nyheten är mer än 60 dagar gammal!

Skräp ser tråkigt ut, skadar naturen, djuren och det tar hund­ratals år innan det bryts ner. Du som besöker Orrefors vandringsled kan nu bidra med en insats för naturen – plocka lite skräp!

Orrefors vandringsled har fått en påsholk av stiftelsen Håll Sverige Rent. Syftet med påsholken är att minska mängden skräp. Skräp som hamnar i naturen, vattendrag och till sist Östersjön.

På andra platser i landet har påsholkarna gett bra resultat. Vi hoppas även Orrefors vandringsleds besökare vill plocka en påse på sin vandring.

Hur fungerar det?
Ta en påse ur holken. Plocka det skräp du hittar och lägg i närmaste sopkärl eller ta med hem. Mer info finns på påsholken.

Tillsammans håller vi Orrefors, Ljungbyån, Nybro, Småland, Östersjön och Sverige rent!

Information om Nybro kommuns vandringsleder

Kontakta oss

Natur & Friluftsliv

Om du har frågor avseende skog, natur, vattenvård, friluftsliv eller liknande, så kontaktar ni Nybro kommuns naturenhet via kommunens växel 0481-450 00.

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.