Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Stort engagemang när föreningar och Ungdomsråd i Nybro möttes för att prata trygghet

Stort engagemang när föreningar och Ungdomsråd i Nybro möttes för att prata trygghet

En trygghetsdialog för ett lugnare och tryggare Nybro genomfördes på tisdagskvällen av Nybro kommun och Polisen. Det blev ett välbesökt dialogmöte där många unga röster och föreningslivet kunde tycka till.

Den här nyheten är mer än 60 dagar gammal!

Det viktigaste under kvällen var att få igång en dialog och att lyssna in, säger Henrik Hermansson, säkerhetssamordnare Nybro kommun. Det finns ett fantastiskt engagemang bland föreningar och unga i vår kommun. Vi blir starka tillsammans om vi är många som hjälps åt.

Inbjudna till mötet var representanter för tio föreningar i Nybro tätort samt Nybro kommuns ungdomsråd. På plats fanns Glasriket RC, Korpen, Pingstkyrkan, Fryshuset, IK Hinden, Madesjö IF och ungdomsrådet.

Dialogen genomfördes av Nybro kommun och Polisen i samverkan. Bakgrunden till dialogerna är resultatet av polisens och Nybro kommuns lokala trygghetsmätning för 2022 som visade att många, framförallt i tätorten, upplever en otrygghet där man bor.

Syftet med trygghetsdialogerna är att tillsammans skapa ett lugnare och tryggare Nybro.

Det kom ett 25-tal personer på trygghetsdialogen. Deltagarna fick diskutera frågor som:

  • Vad är trygghet för dig?
  • När känner du dig mest trygg?
  • Hur upplever du tryggheten där du bor?
  • Går det att öka tryggheten? Vad kan du, kommunen, polisen, föreningsliv och näringsliv göra?

Nu kommer Nybro kommun och polisen tillsammans jobba vidare med trygghetsfrågorna, säger Mats Ljungqvist, kommunpolis i Nybro. Vi kommer att sammanfatta det som sas i gruppdiskussionerna och utifrån det ta fram förslag för ett lugnare och tryggare Nybro.

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.