Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Renoveringen av Rismåla ridanläggning är klar

Renoveringen av Rismåla ridanläggning är klar

I juli 2021 påbörjades den omfattande renoveringen av ridanläggningen i Rismåla. Drygt ett och ett halvt år senare står nu den nya ridanläggningen klar och verksamheten är i full gång.

Den här nyheten är mer än 60 dagar gammal!

Sedan 1970-talet har Nybro ridklubb bedrivit ridskoleverksamhet på Rismåla gård med allt från prova på ridning till avancerade kurser i hoppning och dressyr. Med föreningens omfattande verksamhet har renoveringsbehovet med åren ökat och mellan AB Nybro Brunn (fastighetsägare), Nybro kommun och Nybro Ridklubb har det under en längre tid funnits en samsyn kring behovet av att åtgärda anläggningen. Under ett par års tid pågick först arbetet med att utforma projektet. Ett arbete där Nybro Ridklubb varit en naturlig part som fått lägga önskemål och komma med synpunkter.

Renovering och om‐ och nybyggnation

I juli 2021 gick startskottet för den omfattande renoveringen samt om‐ och nybyggnationen vid Rismåla ridanläggning. Byggföretaget OG Ohlsson har varit totalentreprenör för projektet som slutbesiktigades i mars 2023 med gott resultat. Projektet har innefattat både renoveringar av befintliga lokaler samt till- och nybyggen. Det gamla stallet från 1975 har rivits och ersatts av ett nytt skötselstall med tillhörande lösdriftshagar med ligghallar och automatiserade foderstationer. Det stora ridhuset har renoverats med ny belysning, sarg och ljusinsläpp och en tillbyggnad har skett på ridhuset som bland annat inhyser ny entré, kontor, omklädningsrum, övernattningsrum, inglasad kafeteria med kök och teorisal.
Mangårdsbyggnaden från 1700-talet har renoverats utvändigt i samverkan med Kalmar läns museum. Renovering har även skett av det lilla ridhuset och på området har även en ny framridningsbana med ny belysning samt en ny tävlingsbana med domartorn byggts. Båda banorna har nya högtalarsystem.

Hållbarhet, miljö och tillgänglighet

Hållbarhet, miljö och tillgänglighet är viktiga parametrar som vägts in projektet och Rismåla ridanläggning är nu en av Kalmar läns mest moderna och funktionella ridanläggningar med en god hästvälfärd och bra arbetsmiljö, samt en ridanläggning för alla, oberoende av funktionsvariationer och könstillhörighet.
En invigning av den nya ridanläggningen planeras efter sommaren då verksamheten hunnit komma ordentligt tillrätta på anläggningen.

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.