Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Sjuka träd tas bort

Sjuka träd tas bort

Flera almar i Nybro stad har fått almsjukan och måste sågas ner. Arbetet påbörjas under slutet av april.

Den här nyheten är mer än 60 dagar gammal!

Flera av de stora almarna har utgjort en viktig del av stadens stadsbild och varit fina karaktärsträd. Därför är vi mycket ledsna att behöva ta bort dessa träd.

På Stadshusplan kommer två almar att tas bort. I nuläget kommer de två stora almsjuka träden inte att ersättas av nya träd, då det har planterats åtta nya träd av andra arter på platsen under de senare åren. I övriga staden kommer nu ytterligare tre stycken almar tas ned.

Almsjuka orsakas av en svamp som angriper almen. Svampen sprids av almsplintborren eller via kontakt mellan trädens rotsystem. Almsjuka träd repar sig inte efter ett större angrepp av svampen som täpper till transport av vatten och näring till bladen.

De första tecknen på almsjuka är att trädets krona får gula löv som faller av. När ett träd dör börjar det med att kvistar och små grenar ramlar ner och så småningom trillar barken av och även större grenar ramlar ner.

Eftersom träd som drabbats av almsjuka ofta står i anslutning till hus, vägar, parker eller andra ställen där människor rör sig kan det ställa till problem och utgöra fara.

Under kortare perioder kommer arbetet lokalt att påverka framkomligheten och vi hoppas på överseende.

Karta över var trädfällning kommer att ske

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.