Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Sjuka almträd tas bort vid stationen

Närbild. Avtryck av almsplintborren under trädets bark.

Almarna vid stationen i Nybro stad har fått almsjuka och måste sågas ner. Arbetet planeras att utföras under slutet av juni. Kommunen planerar att förnya platsen med annan växtlighet/träd framöver.

Den här nyheten är mer än 60 dagar gammal!

Vi har tidigare berättat om sjuka träd som behövts tas bort vid Stadshusplan. Nu tas tre sjuka träd ned vid stationen.

Almsjuka orsakas av en svamp som angriper almen. Svampen sprids av almsplintborren eller via kontakt mellan trädens rotsystem. Almsjuka träd repar sig inte efter ett större angrepp av svampen som täpper till transport av vatten och näring till bladen.

De första tecknen på almsjuka är att trädets krona får gula löv som faller av. När ett träd dör börjar det med att kvistar och små grenar ramlar ner och så småningom trillar barken av och även större grenar ramlar ner. Eftersom träd som drabbats av almsjuka ofta står i anslutning till hus, vägar, parker eller andra ställen där människor ofta rör sig kan det ställa till problem och utgöra fara.

Under kortare perioder kommer arbetet lokalt att påverka framkomligheten och vi hoppas på överseende.

Läs gärna den tidigare publicerade artikeln om almar som tagits bort i Nybro stad: Sjuka träd tas bort

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.