Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Pensionär efter 50 år på Nybro kommun

Pensionär efter 50 år på Nybro kommun

Bengt-Olof ”Bojan” Johnsson går nu i pension efter 50 år som anställd på Nybro kommun.

Den här nyheten är mer än 60 dagar gammal!

På fredag avtackas han i stadshussalen och på lördag firar han sin 67 års dag.

Bojan har jobbat på kommunen sedan han slutade nian då han först började som praktikant på samhällsbyggnadsförvaltningen.

Till en början var han med och hjälpte till i mätlaget med att dra måttband och sköta avvägningsstången. –”Allt var analogt på den tiden så det behövdes någon som kunde hålla i” säger Bojan.

Ganska snabbt efter sin praktik fick han fast anställning som mätare, ett jobb som han trivdes mycket bra med. På kvällarna vidareutbildade han sig senare till mätningsingenjör på distans.

Bojan har sedan dess haft en rad olika titlar och befattningar, bland annat GIS-ingenjör som är en titel han burit de senaste åren.

Det som har varit mest intressant under alla dessa år är den tekniska utvecklingen från analogt till digitalt. Förr använde man ritade kartor i bestämda format, idag digitala kartor som är helt obegränsade. Även utvecklingen av nya verktyg som totalstationer (vinkelinstrument med inbyggd längdmätare), drönare och GPS.

Bengt-Olof ”Bojan” Johnsson

Men det viktigaste och det som har fått honom att stanna kvar är en bra arbetsplats med fantastiska arbetskamrater. ”Att ha fått möjligheten att utvecklas och ta ansvar, frihet under ansvar är mycket viktigt för mig”, säger Bojan.

Förutom familjen, barn och barnbarn har nu Bojan efter pensioneringen en rad olika projekt att sätta tänderna i, bland annat sitt engagemang i Madesjö hembygdsförening. Han tränar på Friskis och svettis två gånger i veckan och i källaren bygger han på sin modelljärnväg med sina vänner och tidigare kollegor. –”Jag har barnasinnet kvar” säger Bojan och ler.

Han kommer även fortsätta sitt flitiga deltagande i badklubben Baddarna där han även varit ordförande under 15 år.

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.