Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Övergång från kopparnät

Övergång från kopparnät

Sverige har idag en bredbandsinfrastruktur i världsklass. Just nu pågår en modernisering av nätet vilket betyder en övergång från det tidigare kopparnätet till fibernät och mobilnät.

Den här nyheten är mer än 60 dagar gammal!

Övergången från kopparnätet till moderna lösningar är en viktig del av digitaliseringen av Sverige som ger stora möjligheter och som samtidigt måste göras ansvarsfullt där ingen lämnas utan möjlighet till en ny lösning. I Nybro kommun kommer de delar av kopparnätet som fortfarande är i bruk att stängas 2023-11-30. Detta omfattar områdena: Alsterbro, Nybro (centralt), Orrefors och Sankt Sigfrid.

I de områden där kopparnätet stängs finns det i regel god tillgång till fiber och/eller mobilnät med hög kapacitet. För privatpersoner innebär förändringen i första hand att ersätta sina nuvarande tjänster för telefoni och bredband genom att antingen ansluta sig till ett fibernät eller koppla upp sig mot ett mobilnät.

För verksamheter inom kommunen, myndigheter och företag är det viktigt att i god tid identifiera och ersätta tjänster som idag är beroende av kopparnätet. Utöver telefoni och bredband används kopparnätet för olika tjänster som fax, telefonväxlar, hiss- och porttelefoner och olika former av datakommunikation för larm, övervakning och styrning.

Eftersom tjänster över fiber- och mobilnät erbjuds av en mängd olika aktörer är det den samlade marknaden som kommer att erbjuda alternativen till kopparnätet. Den operatörsneutrala kundtjänsten, Telekomguiden, kan ge konsumenter och mindre företag information om olika leverantörer för bredband och telefoni.

Har du frågor kring fiber kan du kontakta Nybro Energi

E-post: kundtjanst@nybroenergi.se

Telefon: 0481-451 76

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.