Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Örsjö Byalag får 300 000 kronor

Båt liggandes i Örsjösjön

Örsjö Byalag har ansökt och beviljats bidrag på 300 000 kronor ur fonden för landsbygden och för föreningslivet i hela Nybro kommun.

Den här nyheten är mer än 60 dagar gammal!

Bidragen ska gå till nybyggnation av handikappanpassad vedeldad bastu, relaxavdelning, samt projektera byggnaden med utrymme och dörrar för rörelsehindrade. Bastun ska placeras vid Strandängens idrottsplats i närheten av befintlig omklädnings- och duschutrymme. Placeringen möjliggör att den även kan användas vid ”Vandringsleden runt Örsjösjöar” och för övriga boenden i bygden.

Om fond för landsbygden och föreningslivet i hela Nybro kommun

Föreningslivet har under och efter Corona-pandemin haft det tufft ekonomiskt. Därför beslutade Kommunfullmäktige att avsätta 4 000 000 kronor i en Fond för landsbygden och för föreningslivet i hela Nybro kommun.

Ansökningarna mottages tre gånger per år och den första ansökningstiden löpte ut den 31 augusti 2022, den andra löper ut den 30 november 2022 och den tredje den 30 april 2023.

Här hittar du alla föreningar som fått bidrag ur fonden

Gör din ansökan senast den 30 november

Missa inte möjligheten för din förening att ansöka om bidrag ur fonden för landsbygden och föreningslivet i hela Nybro kommun.

Läs fondens riktlinjer för vilka kriterier som gäller samt hur du gör en ansökan.

Riktlinjer – Fond för landsbygden och för föreningslivet i hela Nybro kommun (pdf)

Kontakta oss

Kommunstyrelseförvaltningen

Telefon: 0481-45 000

E-post: kommun@nybro.se

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.