Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Nybroförslaget -Ett sätt att påverka

Nybroförslaget -Ett sätt att påverka

Du vet väl att du som bor i Nybro kommun kan lämna ett Nybroförslag? Du kan också stötta andras förslag som ligger ute för röstning.

Den här nyheten är mer än 60 dagar gammal!

Ett Nybroförslag är en idé eller ett förslag på utveckling eller förändring inom kommunen från en medborgare.

Alla som är folkbokförda i Nybro kommun kan lämna Nybroförslag. Alla som vill stötta andras förslag kan göra det med hjälp av e-legitimation alternativt få hjälp på medborgarkontoret.

Om 50 personer eller fler stöttar förslaget lämnas det vidare för handläggning och beredning innan politiskt beslut fattas av en nämnd.

Syftet med Nybroförslag är att stärka demokratin, öka delaktigheten och att ge medborgare en större möjlighet att engagera sig.

Nybroförslag lämnas via kommunens e-tjänst och för detta krävs en e-legitimation. Personer folkbokförda i Nybro kommun vilka inte har tillgång till internet eller e-legitimation kan få hjälp på Medborgarkontoret att lägga in ett Nybroförslag i e-tjänsten. Medborgarkontoret kan även hjälpa till att rösta på Nybroförslag manuellt (medtag id-handling).

E-tjänst för att lämna förslag

E-tjänst för att rösta och se aktiva förslag

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.