Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Nybro kommun, årets Pollinatör 2021

Årets vinnare 2021
Leif Karlsson, Per Ahlgren, Kenneth Petersson och Olof Persson tar emot diplomet som Årets Pollinatör 2021.

Nybro kommun har under många år arbetat med att göra livet bättre för pollinatörerna i kommunen.

Den här nyheten är mer än 60 dagar gammal!

Men vad är en pollinatör? Det är de många insekter som är nödvändiga för att pollinera många grödor och vilda växter. Här hos oss finns dessutom en väldig diversitet av dessa insekter, både vanliga och hotade arter.

En anledning till att Föreningen ”Pollinera Sverige” har valt att tilldela Nybro kommun utmärkelsen: ”Årets Pollinatör” 2021 är vårt gedigna och väl förankrade arbete under många år, säger Olof Persson som är naturvårdshandläggare på kommunen.

I allt från dokument som styr förvaltningen av kommunens mark, översiktsplaner och detaljplaner finns frågan med och många medarbetare har genom åren jobbat med projekt eller integrerat arbetet i sin drift.

Många har säkert sett de vackra planteringarna vid stationen som är en del av detta arbete. Några har kanske också sett och funderat över de sandvallar som dykt upp på flera platser kring Nybro stad. Här har kommunen gett insekterna både boplatser och mat i form av öppen sand och rätt växter.

På andra ställen i kommunen har viktiga platser för vilda bin inventerats och restaurerats.

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.