Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Nybro bäst i Kalmar län

Nybro bäst i Kalmar län

Nybro är vinnare av  utmärkelsen Bästa Tillväxt 2022 i Kalmar län. Efter att under flera år nosat på en topplacering i Bästa Tillväxt är det i år dags för Nybro kommun att ta täten i Kalmar län. Trots ett par problemfyllda år i spåren av Coronapandemin har näringslivet i Nybro utvecklats väl. En del har haft det tuffare än andra, medan andra har expanderat och gått stärkta genom pandemin och till med kunnat expandera.

Den här nyheten är mer än 60 dagar gammal!

Vi på Nybro kommun är glada och stolta över att vi har så många välskötta företag i vår kommun och ett rikt och varierat näringsliv med både större och mindre företag som är verksamma i olika branscher. Här tillverkas allt från trägolv och lampor till kontorsinredningar, fönster och förpackningar. Dessutom har vi många företag med anknytning till skogsnäringen samtidigt som Nybro är en logistisk hubb med flera stora åkerier och lager. Så här i slutet av året har vi ca 1700 företag i kommunen och lite över 100 nya företag har registrerats.

“I första hand är det alla våra duktiga företagare, små som stora, som ska ta åt sig äran. Det är deras enträgna arbete som ligger till grund för framgången. Att utmärkelsen kommer efter en extra tuff period, som Coronapandemin inneburit, är ytterligare ett styrkebesked. Jag vill rikta ett stort tack till alla våra duktiga företagare som bidrar med utveckling i vår kommun.”
Christina Davidson, (C) kommunstyrelsens ordförande

“Man kan inte bli annat än imponerad över den kraft som finns hos näringslivet i kommunen. Utmärkelsen är ett kvitto på företagens hårda arbete men visar också på en framtidstro i Nybro kommun.”
Tobias Fagergård, (S) kommunstyrelsen viceordförande

Företagslistan Kalmar län 1a Nybro kommun (2)

Fakta om Syna priset

Priset Bästa Tillväxt tilldelas sedan 2007 den kommun i varje län där företagen har bäst tillväxt. Priset delas ut årligen av kreditupplysningsföretaget Syna, som granskar bokslut från samtliga svenska aktiebolag för att utse vinnarna. Utmärkelsen går till den kommun som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst. Ingen attitydundersökning, utan Syna granskar siffror från företagens bokslut, vilket ger information om hur det faktiskt har gått för näringslivet i Sverige.

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.