Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Nya korttidsplatser Madesjö

Nya korttidsplatser Madesjö

Nu pågår förberedelser för att öppna fler platser på korttiden i Madesjö. Detta sedan omsorgsnämnden tog beslut om att satsa på fler korttidsplatser i de lokaler där det skulle blivit kontor. Vi träffar Annette Doss, enhetschef för korttiden.  

Den här nyheten är mer än 60 dagar gammal!

Vilka är det som bor här på korttiden?

– Här får man plats om man under en begränsad tid har behov av särskilt stöd. Det kan till exempel handla om att man varit inlagd på sjukhuset och att ens behov behöver kartläggas innan man flyttar hem eller till ett särskilt boende. Bor man hemma så kan en korttidsvistelse också innebära en avlastning för ens sammanboende.

Hur många platser kommer det finnas?

– Vi utökar från 8 till 16 platser.

Beslutet togs snabbt?

– Ja, vi hade en arbetsgrupp som utredde frågan. Vi ser att det är kostnadseffektivt och att det avlastar sjukhuset. Framförallt är det bra för den enskilde omsorgstagaren som kan få rätt hjälp snabbare.

Vad händer nu?

– Nu ska rummen renoveras och vi söker arbetskraft. Här får man som undersköterska jobba med avancerade uppgifter och vi är en enhet under hälso- och sjukvården i kommunen. Vi har redan fått 30 ansökningar så det är en attraktiv arbetsplats. Förhoppningen är att kunna öppna upp i början av oktober.

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.