Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Ny e-tjänst för digital ansökan av försörjningsstöd

Ny e-tjänst för digital ansökan av försörjningsstöd

Idag lanserar vi en e-tjänst som gör det möjligt att ansöka om försörjningsstöd digitalt.

Den här nyheten är mer än 60 dagar gammal!

Om du eller din familj har svårigheter att klara ekonomin så har du möjlighet att ansöka om ekonomiskt bistånd. Ekonomiskt bistånd ska vara den sista vägen till en försörjning och man behöver därmed ha uttömt alla andra möjligheter att klara av den ekonomiska situationen på egen hand.

E-tjänsten för ekonomiskt bistånd gör det enklare för kommuninvånare att söka ekonomiskt bistånd. Det är samma underlag som ska lämnas in som tidigare, men du kan istället skicka in allt digitalt. Möjligheten att göra ansökan på vanligt sätt, via en blankett och besök finns fortfarande kvar.

Väljer man att göra digital ansökan så kan den lämnas via mobil, platta eller dator. Man behöver ha en e-legitimation för att kunna logga in. I väntrummet hos individ– och familjeförvaltningens reception finns det möjlighet att använda en servicedator. Där kan man också få stöd i hur man använder e-tjänsten.

Instruktioner om hur e-tjänsten fungerar: nybro.se/forsorjningsstod

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.