Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Nu sparar vi pengar på ny gatubelysning

Nu sparar vi pengar på ny gatubelysning

Runt 4 000 gamla gatuarmaturer i Nybro tätort är nu utbytta mot LED armaturer. Nybro kommun ligger långt före många andra kommuner i Sverige i detta arbete och fördelarna för kommuninvånarna är många.

Den här nyheten är mer än 60 dagar gammal!

Förutom kostnadsbesparingen för kommunen som med nya armaturer minskar med cirka hälften så är kvalitén och hållbarheten betydlig bättre. Det blir även mindre underhåll och enligt leverantören ska dessa LED- armaturer lysa cirka 50 000 timmar. Mindre ljusförorening, bättre belysning fokuserat på vägbanan är andra fördelar.

Tidigare fick kundtjänst många samtal om att gatlampor har slocknat och att det är mörkt. På vissa platser har det till och med upplevts som otryggt när lampor slocknar. Med de nya armaturerna kan vi undvika detta säger Håkan Dahlgren Vd på Nybro Energi.

Arbetet påbörjades för ett antal år sedan och det är båda belysningen på Nybro Energis och Eons nät som bytts ut av personalen på Nybro Energi. Kommunen äger gatubelysningsnätet i kommunen och har gett Nybro Energi i uppdrag att byta ut belysningen.

Vi har tillsammans med Nybro Energi utifrån samhällsbyggnadsnämndens initiativ tagit ett stort steg mot framtiden. Detta innebär också minskade driftkostnader för kommunen. De första gatubelysningarna som byttes ut var i Alsterbro där vi efter investeringen såg en kraftig reducering av elförbrukningen. Det känns mycket positivt att vi nu genomfört byten i stora delar av kommunen säger Anders Davidsson Förvaltningschef Nybro Kommun.

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.