Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Nu börjar Beredskapsveckan – i år övar vi på kris

Nu börjar Beredskapsveckan – i år övar vi på kris

Testa utmaningen med en fiktiv kris – klarar du en vecka utan el? Den 25 september börjar Beredskapsveckan, en vecka där syftet är att vi ska bli bättre förberedda inför kriser i samhället.

Den här nyheten är mer än 60 dagar gammal!

Årets tema är Öva!

Alla som bor i Sverige är viktiga för vår gemensamma beredskap. Men många hushåll behöver bli bättre förberedda inför kriser och krig. Enkla övningar, utformade för att kunna användas i olika vardagssituationer, kan bidra till det. Därför är årets tema Öva!

Vill du börja öva? På Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps (MSB) webbplats hittar du praktiska tips och sätt att testa om du är tillräckligt förberedd vid en kris:

Testa utmaningen: Sju dagar

Testa en fiktiv kris – klarar du en vecka utan el? Vad händer till exempel om elen försvinner och är borta i en hel vecka? Med den digitala utmaningen ”Sju dagar” kan du testa dig själv i hur du skulle göra om det skulle hända.

Testa utmaningen ”Sju dagar” (msb.se)

Checklista och information om att ha hemberedskap för en vecka (msb.se)

Läs MSB:s folder ”Sju dagar” med tips om hur du kan öva (pdf)

Vad är Beredskapsveckan?

Beredskapsveckan är en årlig nationell kampanj som anordnas av MSB och drivs tillsammans med kommuner, länsstyrelser och frivilligorganisationer runt om i Sverige. Målet med veckan är att öka människors motståndskraft och stärka Sveriges krisberedskap och totalförsvar inför kriser eller krig.

Veckan startar 25 september och pågår till 1 oktober.

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.