Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Select your language in the list below.

Naturupplevelser i Kalmar läns skyddade natur

Naturupplevelser i Kalmar läns skyddade natur

Vill du lära dig nya saker ute i naturen i år så har vi här ett fullspäckat program med olika aktiviteter i hela Kalmar län.

Våra duktiga aktörer erbjuder allt från guidade vandringar, båtturer, en titt ner under ytan och äventyr i vinterkvällen men framför allt ett äkta engagemang för vår gemensamma, skyddade natur.

Se hela programmet:

Naturupplevelser i Kalmar läns skyddade natur aug-nov 2022

Gå vandringsled med Guide

I Nybro kommun arrangeras följande vandringar med egen guide.

Silvergrindar och järnmalm

7 augusti – Vi går en delsträcka av Orrefors vandringsled – Orranäsasjön runt. Spännande historier om ett övergivet säteri, en sjunken skatt och människans relation till landskapet i dåtid och nutid. Varierad natur med inslag av fin ekskog. Cirka 7,5 km.

Örsjö vandringsled

21 augusti – Örsjö vandringsled tar dig med på en fantastisk naturvandring in i den djupaste trollskog, över vattendrag. Allt detta i ett kulturlandskap där sjön ständigt slår dig följe.

Upptäck unika Bjällingsmåla

4 september – Vi går den nya vandringsleden. Leden är dragen så att den passerar genom många olika naturtyper, så att man ska kunna uppleva reservatets stora variation.

Historien kring Pukebergs glasbruk och Thebacken

2 oktober- Pukebergs Glasbruk bildades 1871 och med omkring 100 medarbetare var bruket under 1890-talet ett av landets största glasbruk. Strax in till ligger Thebacken som var en av södra Sveriges största festplatser.

Följ med på en vandring i dessa trakter och få höra mer om den första festen som hölls redan 1907.

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000